Botmateriaal niet van Natalee Holloway

dinsdag 23 november 2010 17:00 | sueme | 3199 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft bot, een stuk kaakbeen met een kies, op verzoek van het Arubaanse Openbaar Ministerie forensisch antropologisch en op DNA onderzocht. Deze onderzoeken zijn tegelijkertijd ingezet. Uitvoerig onderzoek door het NFI sluit uit dat het op Aruba gevonden botmateriaal van Natalee Holloway is.


Allereerst moest worden vastgesteld dat het om menselijk materiaal ging. Dit is het geval. Daarna is het forensisch antropologisch onderzoek uitgebreid met onderzoek door forensische tandartsen (odontologen). Aan de hand van tandartsgegevens van Natalee Holloway, zoals de ligging van verstandskiezen en vullingen, is een vergelijking gemaakt met de gevonden kaak. Op basis van deze vergelijkingen kon worden uitgesloten dat het gevonden botmateriaal en de kies afkomstig zijn van Natalee Holloway.


Tegelijk met het forensisch antropologisch en het odontologisch onderzoek, is het NFI het forensisch DNA-onderzoek gestart. Het gaat hier echter om een zeer kleine hoeveelheid DNA-materiaal die bovendien van lage kwaliteit is. Het botmateriaal heeft ernstig geleden onder allerlei (weers)invloeden en bleek poreus. DNA-onderzoekers van het NFI hebben daarom verregaande en zeer verfijnde technieken toegepast om het in het bot aanwezige DNA te kunnen onderzoeken.

Bron: Sueme!

 Quote

"The truth is useless. You have to understand this right now. You can't deposit the truth in a bank. You can't buy groceries with the truth. You can't pay rent with the truth. The truth is a useless commodity that will hang around your neck like an albatross all the way to the homeless shelter. And if you think that the million or so people in this country that are really interested in the truth about their government can support people who would tell them the truth, you got another thing coming. Because the million or so people in this country that are truly interested in the truth don't have any money."
Jeb Bush (Florida Governor, brother of George W. Bush)