Botmateriaal niet van Natalee Holloway

dinsdag 23 november 2010 17:00 | sueme | 3218 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft bot, een stuk kaakbeen met een kies, op verzoek van het Arubaanse Openbaar Ministerie forensisch antropologisch en op DNA onderzocht. Deze onderzoeken zijn tegelijkertijd ingezet. Uitvoerig onderzoek door het NFI sluit uit dat het op Aruba gevonden botmateriaal van Natalee Holloway is.


Allereerst moest worden vastgesteld dat het om menselijk materiaal ging. Dit is het geval. Daarna is het forensisch antropologisch onderzoek uitgebreid met onderzoek door forensische tandartsen (odontologen). Aan de hand van tandartsgegevens van Natalee Holloway, zoals de ligging van verstandskiezen en vullingen, is een vergelijking gemaakt met de gevonden kaak. Op basis van deze vergelijkingen kon worden uitgesloten dat het gevonden botmateriaal en de kies afkomstig zijn van Natalee Holloway.


Tegelijk met het forensisch antropologisch en het odontologisch onderzoek, is het NFI het forensisch DNA-onderzoek gestart. Het gaat hier echter om een zeer kleine hoeveelheid DNA-materiaal die bovendien van lage kwaliteit is. Het botmateriaal heeft ernstig geleden onder allerlei (weers)invloeden en bleek poreus. DNA-onderzoekers van het NFI hebben daarom verregaande en zeer verfijnde technieken toegepast om het in het bot aanwezige DNA te kunnen onderzoeken.

Bron: Sueme!

 Quote

"Er zijn twee beschouwingen voor de geschiedenis; 1) De geschiedenis ontstaat per ongeluk, of; 2) De geschiedenis is gepland. Het grote publiek denkt dat de geschiedenis per ongeluk ontstaat. Maar de hogere echelons weten dat de geschiedenis gepland is."
R.E. McMaster jr.