Recensie: "Holleeder - De jonge jaren"

Vr 11 Maart 2011 01:53 | sueme | 6217 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Auke Kok - Holleeder de jonge jaren Onlangs verscheen het boek "Holleeder - De jonge jaren" van schrijver Auke Kok bij de Amsterdamse uitgeverij De Bezige Bij.


Op 1 maart was er een boekpresentatie in cafe 't Smalle in de Jordaan in Amsterdam, waarvoor wij (tot onze verbazing) helaas geen uitnodiging hadden ontvangen.

Wel ontvingen wij deze week een exemplaar van het boek voor een recensie.


Zoals de titel van het boek al aangeeft gaat het vooral over de jeugd van Willem Holleeder. Hoe ontwikkelde "Wimpie, uit de volkswijk de Jordaan" zich tot een van de Heinekenontvoerders en 's lands meeste besproken crimineel. Auke Kok sprak voor zijn boek met klasgenoten, leraren, vrienden, buren en familieleden van Holleeder.


Het boek telt 270 bladzijden en leest erg makkelijk weg. Tevens bevat het veel leuke weetjes uit Holleeders jeugd. De schrijfstijl van Kok in dit boek kan het beste omschreven worden als losjes maar serieus. Op de een of andere manier kwam de tijdsgeest zeer mooi en duidelijk over. Tijdens het lezen leek het alsof ik zelf door de Jordaan wandelde.

Willem Holleeder 3x 
Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken, waarin ook het verhaal van de ouders van Holleeder ruim aanbod komt. Het pikante detailtje over Alfred Heineken, waarbij Holleeder met diens chauffeur een balletje trapt, heeft u waarschijnlijk al in De Wereld Draait Door gehoord. (zie video)

Bron: Sueme!