Telecommunicatie deskundige verklaren in Jocic proces

Wo 20 April 2011 23:54 | sueme | 2873 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Sreten Jocic Vandaag was er in Belgrado een videolink met Zagreb waar de onafhankelijke getuige-deskundige voor telecommunicatie, Miroslav Baca, uitleg gaf over het telefonische contact van de verdachten rondom de tijd dat journalist Ivo Pukanic en zijn marketingdirecteur Nico Franjic werden geliquideerd. De liquidatie vond plaats op 23 oktober 2008.


Baca onderzocht negen telefoons van verdachten. Hij verklaarde dat er geen enkele communicatie was op kroatisch grondgebied tussen mei en eind oktober 2008, met de telefoon van Slobodan Djurovic. Van alle verdachten had hij alleen 23 keer contact met Robert Matanic.


Getuige Tomislava MarjanoviÄ?a verklaarde eerder dat Jocic de opdracht tot liquidatie had aangenomen. Dit zou hij weten omdat hij bij de voorbereidingen aanwezig was. Die voorbereidingen zouden hebben plaats gevonden in het appartement in Zagreb van Daria Anica, een vriend van de tot 33-jarige gevangenisstraf veroordeelde Robert Matanic. Volgens MarjanoviÄ?a waren alle betrokkenen van de liquidatie daar aanwezig. Slobodan ĐuroviÄ? zou als enige af en toe aanwezig zijn geweest. Uit een telefoongesprek van Durovic met een onbekend persoon zou hij weten dat Jocic de opdracht had aangenomen. Durovic zou dus met Jocic gesproken hebben vanuit het appartement, aldus het verhaal van MarjanoviÄ?a.

Bron: Sueme!