Vorderingen Hans Melchers gedeeltelijk toegewezen

donderdag 31 maart 2011 14:42 | sueme | 3340 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De ontvoerder van Claudia Melchers mag zijn boek in de huidige vorm niet publiceren. De rechtbank in Zutphen heeft de vorderingen van Hans Melchers donderdag gedeeltelijk toegewezen.


De voorzieningenrechter heeft het recht op meningsuiting afgewogen tegen het recht op respect voor het privéleven van dochter Melchers en de eer en goede naam van vader Melchers, laat de rechtbank weten. Moenir-Alam zou met het schrijven van het boek geen ander belang hebben dan zijn eigen belang. Op zich mag dat, vindt de rechter, maar omdat er geen specifiek algemeen belang bij publicatie gediend is, wegen de belangen van Melchers in dit geval zwaarder dan die van Moenir-Alam. Passages waarin hij op onrechtmatige wijze inbreuk maakt op het privéleven van dochter Melchers, worden dan ook verboden. Ook laat de rechtbank weten dat Vader Melchers in het boek in zijn eer en goede naam wordt aangetast. "Er is geen sprake van banden met de drugswereld."

Bron: Sueme!

 Quote

"Het individu is belemmerd om in het aangezicht te komen van een komplot wat zo monsterlijk is, dat hij niet zou kunnen geloven dat het bestaat."
J. Edgar Hoover