"Speciale politie eenheid gebruikt illegale gastarbeiders als slaven"

dinsdag 23 februari 2010 03:20 | sueme | 3904 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen
Omon_logo De russische speciale politie eenheid OMON zou illegale gastarbeiders systematisch als slaven ingezet hebben om werkzaamheden te verrichten zonder betaling. Ook zouden de arbeiders mishandeld zijn. De arbeiders zouden tevens op een prive grondstuk van een vice-premier hebben gewerkt. Al deze beschuldigingen zijn maandag gepubliceerd in het russische tijdschrift "The new times".

Een ex-arbeider zegt in het artikel dat "ondermeer mensen uit central-azië als trainingdoel in elkaar werden geslagen door de OMON-eenheid".
Bron: Sueme!

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh