Nederlandse "most wanted"-crimineel zit al ruim een jaar vast

woensdag 6 januari 2010 20:26 | sueme | 4188 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen

Gister lanceerde de politie een nationale opsporingslijst met de 8 meest gezochte criminelen van Nederland. Op deze lijst stond ook Franky Eeckhout, die werd gezocht wegens de verkrachting van 2 minderjarige meisjes in 1991. Hij mocht zijn proces in vrijheid afwachten en gebruikte deze om te vluchten. Sindsdien was hij "spoorloos". Nu blijkt dat Eeckhout al sinds october 2008 in Belgie vastzit wegens verschillende misdrijven.


Deze lijst bewijst weer eens hoe slecht politie en justitie in de EU samenwerken. Op de website misdaadjournalist schrijft Hendrik Jan Korterink: "De lijst kent verder weinig verrassingen: Maikel Sno, verdacht van de moord op rapper Gumbs, stond al langer gesignaleerd. ‘Iedereen’ weet ook waar hij uithangt, maar ook daar voelt kennelijk niemand zich geroepen de politie te bellen".

Bron: Sueme!

 Quote

"Zoek het ware praktische, materiële leven, maar zoek het zo dat je toch de geest ziet die er in werkzaam is: geest is nooit zonder materie, materie nooit zonder geest". Het is een opgave om zowel het kwaad onder ogen te zien, als het tegenwicht er tegen te ontwikkelen: de tegenwoordigheid van geest.
R. Steiner