Justitie blunders #1 - Louis Hagemann

vrijdag 19 juni 2009 20:12 | sueme | 5194 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Foto copyright: Hagemann, Deze foto mag niet zonder toestemming overgenomen worden en/of gepubliceerd worden op internet en/of andere media.

Justitie blunders #1 - Louis Hagemann

Elke maand zullen we kort aandacht besteden aan een "blunder" van Justitie aka een Justitiële dwaling.

Louis Hagemann (foto) werd in 2005 door het gerechtshof veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Op 5 maart 1984 worden in een woning aan de Argonautenstraat in Amsterdam de lichamen gevonden van de 33-jarige Corina Bolhaar en haar twee kinderen Sharon (6) en Donna (9). Na ongeveer 2 weken wordt Louis aangehouden maar komt snel vrij omdat er geen bewijzen tegen hem zijn. Na 18 jaar komt "misdaadverslaggever" Peter R. de Vries met een uitzending over de zaak Bolhaar. Hij komt aanzetten met een "getuige", Renetta van der M., die beweert dat Louis aan haar heeft "opgebiecht" dat hij de moorden heeft gepleegd. Dit alles leidt ertoe dat de zaak tegen Hagemann, net voor de verjaringsdatum, wordt heropend. Op basis van "horen zeggen" is Louis Hagemann uiteindelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Alle informatie over de zaak is hier te lezen. Het "bewijs" in deze hele zaak mag (zeker niet) in Nederland leiden tot een veroordeling, laat staan een levenslange gevangenisstraf. Het wordt tijd dat er serieus eens gekeken gaat worden naar alle dubieuze veroordelingen. Overal kunnen fouten en/of blunders worden gemaakt maar geef ze dan ook eens toe.

Bron: Sueme!

 Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix