"Onderzoekdossiers circuleren in de onderwereld"

Za 5 Maart 2011 21:30 | sueme | 25144 keer bekeken | 1 reactie | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Stanley - Harry - Rini 
Volgens verschillende bronnen zou er een onderzoek lopen naar Stanley Hillis en prominente leden van de Hells Angels, waaronder Harry Stoeltie en Marinus "Rini" Scholten. Deze zouden met Donald Groen, Dick Vrij en Danny Kuiters een drugsdealer afpersen, aldus de Telegraaf. Dat er een onderzoek liep tegen Hillis en Groen is overduidelijk. In het milieu circuleren verschillende zeer recente onderzoekdossiers. Dit soort dossiers liggen de laatste 20 jaar met regelmaat op straat. Overigens zijn er naast de vermoedingen (nog) geen bewijzen voor de aantijgingen.


Over Stanley Hillis, Hells Angel vice-president Harry Stoeltie en freefighter Dick Vrij is de afgelopen jaren al aardig wat geschreven. Opnieuw moet worden vermeld dat veel van de gepubliceerde verhalen op geruchten gebasseerd waren. Verhalen over de Hells Angels zijn ondertussen ontelbaar geworden. Veel van de verhalen konden in de loop van de jaren worden afgezwakt. Tevens verloor het OM de afgelopen jaren belangrijke rechtszaken tegen de Angels. Over Rini Scholten, Donald Groen en Danny Kuiters zijn minder artikelen verschenen.


Paul Epskamp 2x Rini Scholten uit Zaandam was verdacht van betrokkenheid bij de marteldood in 2005 van de 47-jarige drugsdealer Paul Epskamp. Scholten zou Epskamp destijds hebben ontvoerd. Deze werd verantwoordelijk gehouden voor een grote gestolen partij hasj met een waarde van enkele tonnen. Epskamp werd eerst vastgebonden op een stoel en bedreigd met een honkbalknuppel en twee rottweilers. Daarna werden twee ribben kapot geslagen. Daarna werden met een boormachine meerdere gaatjes in zijn knieën geboord. Epskamp overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een hartstilstand. Zijn lichaam werd verpakt in plastic en langs de A2 gedumpt. Scholten werd in eerste instantie tot een 3,5-jarige gevangenisstraf veroordeeld, maar werd in juni 2010 vrijgesproken van betrokkenheid bij de ontvoering en marteling van Epskamp. Zijn 62-jarige medeverdachte A.H kreeg 8 jaar gevangenisstraf wegens de marteling en hasjhandel.

Remmers - Ros - Akgün - Soerel 
De 41-jarige Danny Kuiters werd in 1992 wegens een overval op een Rabobank in Vinkeveen tot een 4-jarige gevangenisstraf veroordeeld. Op 22 april 1996 was er een overval op een vestiging van Geldnet in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De buit bedraagde omgerekend ruim 5 miljoen euro. Kuiters werd hiervan in eerste instantie vrijgesproken maar kreeg in hoger beroep een omstreden 12-jarige gevangenisstaf. Bij de veroordeling van Kuiters speelde CIE-topman Jan van Looijen op de achtergrond een belangrijke rol. Een groot deel van de buit werd overigens teruggevonden. Op 12 april 2006 was de begrafenis van de vader van Danny Kuiters. Op deze begrafenis werd de bekende foto gemaakt waarop Jesse Remmers, Fred Ross, Dino Soerel en Ali Akgün te zien zijn.

Bron: Sueme!

Reacties

  re

  Wo 24 December 2014 16:43 | adem |

   Ali Ekber Akgün was ooit begenadigd voetballer 

  http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-185030-ali-ekber-akgun-was-ooit-begenadigd-voetballer.html
   
  Hij schitterde in de gelederen van de Turkse club Türkiyemspor.