Democratie in optima forma.

Vr 31 Juli 2009 14:05 | Wouter ter Heide. | 2740 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

 

Kwade genius.
 
Om de PVV de wind uit de zeilen te nemen zal het besef moeten doordringen dat de kwade genius achter de PVV-vragen naar de kosten en baten van allochtonen níet de heer Wilders is, was het maar zo simpel(!), mààr het heersende financieel-economische en partijpolitieke gedachtegoed. Dát staat namelijk machteloos tegenover de PVV-vragen, omdat het daar zelf de polariserende bron van is.
Desondanks gaat de problematiek die de PVV signaleert ons allemaal, los levensbeschouwelijke gezindte en/of politieke gezindheid, wel degelijk aan. Dit houdt in dat deze gemeenschappelijke problematiek geen verdeeldheid zaaiende of polariserende dictatoriale aanpak behoeft, maar een gezamenlijke of samenbundelende democratische. Daarmee bedoel ik een aanpak die voor de volle 100% draait om het algemeen belang, de leefbaarheid van onze planeet. Niet alleen in ons eigen belang, maar bovenal in dat van onze eerste zorg, ons nageslacht. Hèt belang dat persoonlijk gekleurde financiële en/of partijpolitieke belangen verre overstijgt en om een dito politieke vertaling vraagt. Kortweg een zuiver democratische die een ieder, man én vrouw/arm én rijk/autochtoon én allochtoon/jong én ………/….., ten goede komt. Zowel letterlijk als figuurlijk.
Voor de totstandkoming van dat ultieme politieke doel, de democratie in optima forma, wordt het tijd dat Den Haag het gekunstelde financieel-economische en partijpolitieke gedachtegoed, waarvan de verwerpelijke PVV-vragen de weerslag vormen, publiekelijk ter discussie stelt. Voor minister Plasterk, als baas van de publieke omroep, ligt hier een uitgelezen taak weggelegd.
Bron: Diverse media.