Verburg: alle honden een chip

Ma 15 Oktober 2007 12:47 | louise | 5588 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Alle honden moeten vanaf 2011 een onderhuidse chip hebben. Dat is één van de plannen in een nog vertrouwelijke nota van minister Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over dierenwelzijn, die vrijdag in het kabinet aan de orde komt.

Het chippen en registreren van honden heeft volgens de minister veel voordelen. Vermiste dieren kunnen sneller bij hun baas worden terugbezorgd. Eigenaren die hun dieren verwaarlozen of mishandelen, kunnen worden aangepakt.

Maar er kan bijvoorbeeld ook mee worden aangetoond welke fokkers gedragsgestoorde, agressieve of zieke honden verkopen.

Nertsenfokkerijen
In de nota Dierenwelzijn wordt verder onder meer voorgesteld om vanaf volgend jaar een keurmerk in te stellen voor honden-en kattenhandelaren. Ook moet er een verbod op honden- en kattenbont komen, maar geen verbod op de nertsenfokkerijen. Nertsen moeten wel beter worden gehuisvest.

Verburg wil verder een eind maken aan het onverdoofd castreren van biggen, een onderzoek naar het welzijn van circusdieren en stimuleren dat melkvee de wei in mag.

Het verplicht chippen van honden moeten we absoluut voorkomen. Laten we onze stem horen en actie ondernemen. Meeld jouw protest bij het ministerie van LNV  postbus 20401  2500 EK Den Haag.  Of mail naar: http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,1641184&_dad=portal&_schema=PORTAL

 

Hier mijn brief aan Verburg:

Den Haag 15-10-07

Geachte Dr.Verburg,


Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende.

Op 9 september bracht Associated Press een persbericht uit dat microchip implantaten kankergezwellen hebben veroorzaakt in proefdieren en honden.

Volgens AP wordt in een serie medische onderzoeksrapporten aangetoond dat muizen en ratten die geïnjecteerd werden met een glazen capsule met RFID transponders, in 1% tot 10% van alle gevallen snelgroeiende kwaadaardige en dodelijke gezwellen hebben ontwikkeld.

Volgens de onderzoekers ontstonden de tumoren in het weefsel rondom de geïmplanteerde microchip en groeiden er vaak helemaal omheen.

Ik schrijf dit omdat er van de zomer in Nederland een actie is gestart met de bedoeling om huisdieren zoveel mogelijk te chippen. Het betreft de actie 'Maak van je kat geen asielzoeker. Chip je dier!'. Na aanleiding van de actie zijn er massaal dieren gechipt en zelfs is in Brunsum het chippen van dieren verplicht gesteld.

Ook de clubgangers van de Baja Beach Club in Rotterdam worden gechipt.Een uitgebreider artikel van Associated Press wordt volgende week gepubliceerd.

Gezien het grote risico van chip implantaten voor dieren en mens, dat nu wetenschappelijk is aangetoond, lijkt het mij van groot belang dit onder uw aandacht te brengen.

Met vriendelijke groeten,

Louise Baanders

Namens actiecomité Stop VeriChip

Bron: Worden wij wakker?

Reacties

  Chip voor honden

  Ma 15 Oktober 2007 21:18 | ludzer |

  Hallo laten we vooral gaan stemmen .


  Hoe meer stemmen hoe duidelijker het signaal is van de mens hier op aarde.


   


  Weg met die onzin, smoesjes en spook verhalen..


  Voor een dier geen chip en ook niet voor de mens


  grtr Ludzer


  RFID-Hacking

  Ma 15 Oktober 2007 23:16 | Frank |

  Weten mensen nu nog niet dat die RFID-chips niet eens hack proof zijn..?

  Iedereen met een beetje technische kennis kan zo'n RFID chip klonen.  De huidige generatie RFID-chips is gevoelig voor afluisteren, klonen en vervalsen, en vormt daardoor een serieus risico voor de consument, zo waarschuwt beveiliger McAfee. Naarmate RFID technologie meer gebruikt wordt, nemen de risico's voor gebruikers toe. Steeds vaker worden RFID-tags verwerkt in kleding, voedsel en gezondheidsprodukten. Sommige bedrijven zouden RFID-chips al in de lichamen van hun werknemers plaatsen.  Hierdoor wordt het steeds interessanter voor aanvallers, die de chips kunnen klonen en authenticatie informatie kunnen stelen, om toegang tot persoonlijke informatie te krijgen. Volgens sommige gebruikers zou een virus op een RFID-chip andere netwerkchips kunnen infecteren, en uiteindelijk kwetsbare databases aanvallen. Ook paspoorten met RFID-chips zijn een potentieel doelwit. Bedrijven houden echter vol dat de technologie hen in staat stelt om efficiënter te werken.  Bron: security.nl


  http://www.youtube.com/v/4jpRFgDPWVA">http://www.youtube.com/v/4jpRFgDPWVA"> name="wmode" value="transparent">http://www.youtube.com/v/IC7HEZ-Luy4">http://www.youtube.com/v/IC7HEZ-Luy4"> name="wmode" value="transparent">

  SNAP JE HET NOG STEEDS NIET?


  http://www.youtube.com/v/TwmpZ_Pg87o">http://www.youtube.com/v/TwmpZ_Pg87o"> name="wmode" value="transparent">

  En een andere manier om je hond niet kwijt te raken is zelf opletten.


  https://nl.wikipedia.org/wiki/Galileo_(navigatie)" target="_blank">http://nl.wikipedia.org/wiki/Galileo_(navigatie)