Indonesië worstelt met overstromingen

Do 8 Februari 2007 08:46 | louise | 2073 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen


Reddingswerkers en vrijwilligers in Indonesië proberen de bijna 340.000 mensen te bereiken die dakloos zijn geworden door zware overstromingen na de hevige regenval rond Jakarta van de laatste dagen.
Inmiddels zijn zeker achttien mensen omgekomen, meldden de autoriteiten. "De slachtoffers stierven door ziekte, kou, elektrocutie of werden meegesleurd door het water'', zei een politiewoordvoerder.

Agenten ingezet bij evacuaties
De politie heeft zevenduizend extra agenten ingezet om te helpen bij de evacuaties in de stad, waar zondag opnieuw veel regen wordt verwacht. In sommige gebieden komt het water tot de daken. De reddingswerkers komen vooral boten tekort om iedereen uit het getroffen gebied te kunnen weghalen, zei een politiewoordvoerder.

Jakarta wordt jaarlijks geplaagd door overstromingen, maar de huidige schade en overlast is de ernstigste in vijf jaar. De dertien rivieren die de miljoenenstad doorsnijden zijn door de voortdurende regen buiten hun oevers getreden. Het modderbruine water zette huizen, moskeeën en snelwegen onder water. In sommige delen van Jakarta staat het water twee tot drie meter hoog.

Gezondheidsproblemen
De vluchtelingen kamperen langs de rand van de weg of in noodonderkomens in hoger gelegen gebieden. Met zoveel ontheemden vrezen de autoriteiten voor gezondheidsproblemen. Het westen van het eiland Java heeft ook al te kampen met een epidemie van dengue (knokkelkoorts).Zie verder: Planet

Bron: planet