=HEKSENKRING.....

Wo 10 November 2010 16:00 | bouwjaar54.nl | 2133 keer bekeken | 0 reacties | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

“Ik ben spiritueel geïnteresseerd én actief!” Mijn eerste  Pavlov-reactie: “Ach, kom maar schat, ik laat je wel rustig inslapen”. Spreek over de tijd waarin ik nèt het intens droevige datingpad betrad. Nog denkend dat een gezellig functioneren (buiten én in bed) met een sparringpartner met zo’n geblindeerde visie, niet een verlichtende passie zou doorkruisen. Weet inmiddels beter. Véél beter. Opvallend op datingsites: 80 % van de meisjes dicht zich paranormale kwaliteiten toe. Passende aanpak: “Ik help je een beetje op weg. Ik heb 1 broer. Jij vertelt me zijn naam.” Het orakel: “Je hebt helemaal geen broers!” Ik knik instemmend en meld het medium alleen maar 4 zussen te hebben. Waardoor mijn vrouwelijke kanten tot volledige wasdom zijn gekomen. “Ik wist het”, lispelt het wonder op wankele benen. Niet wetende dat ik 2 lieve broers heb en 1 nog prettiger zus. Het lijkt me raadzaam, als wereldverbeteraar, haar te confronteren met “Skepsis”. Een site waar al het overbodig kreupelhout wordt weggesnoeid. Resultaat date: een tot de rand gevulde gft-bak. Ja, die stinken… Natuurlijk had ik telefonisch een wat gerichter spervuur op haar moeten loslaten. Goed/fout; ik was ‘jong en onschuldig’. Een volgende Utrechtse speeddate lijkt eerst royaal in orde. Haar verschijning is welvoorzien oké. “Ik heb net bij iemand een healing gedaan”. Ja, er is niet voor iedereen een glanzende caissière-carrière weggelegd. Het lijkt mij raadzaam dieper op de materie in te gaan. Te informeren naar dikte en breedte.

“Samen met twee collega’s nemen we een kristal ter hand. Stralen daarmee in op energieknooppunten en laten het bovennatuurlijke zijn werk doen”. Kosten: 150 euro. Een stinkend zaakje… Centraal gelegen Utrecht is een wirwar aan asfalt en spoorrails. Ook een gekunsteld bovennatuurlijk knooppunt. “Universele energie is allesomvattend, puur en vooral zuiver”, leutert Char die strak staat van de kosmische energetische geestkracht. Mijn vragen richting deze blondgelokte Jomanda zijn sarcastisch sceptisch. Na 30 minuten aanhoren van verbale kots komt ze met overtuigende bewijsstukken. Althans in haar ogen. "Ik heb wat voor je meegebracht!” Nu raak ik altijd heftig geëmotioneerd wanneer vrouwen iets voor mij meetorsen. Zolang het geen bagger is! “Vreemd dat ze daar nu pas mee voor de dag komt.” Ik ben zwart gekleed. Het uitgaanstenue. Om niet voor doodgraver te worden aangezien gecombineerd met een licht roze overhemd en cyclaamkleurige shawl. Het medium denkt dat genoemd overhemd wit is. Een gemiste wichelroedentest. Mijn duiding: voor stralend zicht gewoon richting Hans Anders. Ze tovert uit haar city-bag een cyclaamkleurig puntzakje. Trillend, overmand door emoties, open ik het. Een zwarte steen! Omhuld door wit (…) papier. Bovennatuurlijk? Ik ben verpletterd door de toevallige samenloop der omstandigheden. “Nu weet jij wat spiritualiteit is!”, mekkert het dolende schaap.

“Ho, ho, en mijn overhemd dan?” “Ja, je moet er natuurlijk wel voor open staan.” Mijn bek staat inmiddels wagenwijd los. Nu heb ik alles met stenen, zolang het maar edelstenen zijn. Hiervan krijg ik een branderig gevoel rondom de edele delen. “Goed, en wat doe ik met dat brokstuk?” Ik observeer gretig een winkelruit aan de overkant. “Je legt hem tussen jou en je computerscherm. Het neutraliseert de negatieve straling”. En verdomd. Wanneer ik later haar raad opvolg geeft mijn draadloze muis er meteen de brui aan. En loop ik de deur plat bij een dermatoloog. “Dit heb ik nog nooit gezien”, is de haperende diagnose van de huidspecialist. Zijn aura vertoont helse kleuren wanneer hij me minzaam vertelt: "Een niet te genezen vachtafwijking!" Als gevolg van (in)straling. “Wil best contact leggen met de andere wereld, kunt u er nog eens over doorneuzelen”. Terug naar de dreunende mantra. Naam beginnend met een G, E of K. Er komt nog een aap uit de mouw. Haar waardevolle vergezichten dienen aan papier toevertrouwd te worden. “Mijn vaardigheden en ervaringen wil ik met anderen delen maar ik schrijf zo godsallejezus beroerd. Jij zou die klus financieel verlichtend voor ons kunnen klaren”. Ach, spiritualiteit. Altijd hand in hand wandelend met het slijk der aarde. “Schrijven doe ik voor mijn plezier; dit onderwerp brengt mij alleen stevig aan de krabberij". De pendelaarster druipt af. “Je bent niet de man die ik zoek”. Correcte info. Van gene zijde. Terwijl zij op haar bezem richting heksenkring vertrekt begin ik een mandala in te kleuren. Roze…