=GATEN & KIEREN.....

Do 4 November 2010 20:02 | bouwjaar54.nl | 2389 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Raar! Die onbedwingbare aandrift het lichaam (vaak) onherstelbaar te willen ‘verfraaien’. Dat blijkt wanneer ik mijn buurman, met zijn gescalpeerde strakgetrokken mokkel, de trap zie bestijgen. Staat gelukkig zelf op de wachtlijst voor een laserbehandeling. Voor helder zicht! Over wat schoonheid is, verschillen de visies grondig. Zo zal Vanessa zichzelf als sierlijk creatief geboetseerd beschouwen. In praktisch Nederlands: ronduit narcistisch. Haar ex Hans (Free Record Shop) Breukhoven zag klaarblijkelijk vooral publicitair voordeel bij haar borstomvang. Menigeen beschouwt deze boezemvriendin als een gemuteerd, doorgefokt hangbuikbijzettafeltje. Stijfstaand van de siliconen. Wat zijn de vragen, wat zijn de panklare oplossingen? Een hangend smoelwerk? Liften middels een chirurgisch scalpel en zwart garen! Een ontevreden bek? Lippen strak van de lipofilling! Over lippen gesproken. Onzekere pubers, volwassenen en ouden van dagen zeuren je de gerestaureerde kop gek over hun Playboy-vagina. Alles, naast fris gekortwiekt, keurig op de juiste lengte. Niet langer de aanblik alsof er een Afghaanse bermbom vernietigend heeft huisgehouden. “Geknipt en geschoren”, zou mijn opa zaliger hebben gemurmeld. Onzeker tussen de lakens over de grootte van je mannelijk lid? Voor 2 à 3 cm meer richting bloederige slachtbank! Een maakbare samenleving (…). In brandwondencentrum Beverwijk rennen verpleegkundigen zich het vuur uit de klompen. Daarom: branding. Een derde graads voor de huid met als oogmerk blijvende littekens. Op je ziel had je ze al; nu geniet iedereen er ook zichtbaar van.

Keuzes maken uit het grote tattooboek is simpeler. Kleurrijk decoratief of simpel gitzwart. Breed belijnde rugtattoos steken bij menig jonge vrouw net boven de modieuze heupspijkerbroek uit. Jammer; de snelle jeansmodetrend verandert, er moet een vers lichaamsdeel aan geloven. De overjarige tattoo laat je simpelweg ‘onzichtbaar’ weglaseren. In hetzelfde achterafkamertje op de Zeedijk waar ze eerst het plakplaatje aanbrachten. Piercing is ook een kans om body en soul wat op te leuken. De meest wonderlijke plekken van het onder- en bovenlijf lenen zich om met heelkundig metaal te doorboren. Voor fraaier zicht én groter genot. Het glazuur springt van je tanden wanneer je gretig toehapt in een vrouwentepel of clitoris. Door een gebrek aan hygiëne, geen flinker voldoening dan etterend zwerende littekens. Achterlijken kunnen zo fijn creatief hun gang gaan. Voor elk wat wils; ieder zijn eigen knutselkliniekjes. Tot zover het Wilde Westen. In het noorden van Thailand zijn de "Giraffenvrouwen" of "Longnecks" één van de toeristische trekpleisters. Behorend tot een bergstam waar tradities, idioterie en groepsdwang gangbaar zijn. Kortom; Hollandia op de vierkante meter. Kenmerkend zijn grote messing ringen die de dames als een halsband dragen en die de indruk opwekken de hals uit te rekken. Niets is minder waar. De schouders met de bijhorende spieren worden naar beneden gedrukt. Geruststellend. De verklaring waarom mijn schouders zo afhangen sinds ik mijn trouwring afdeed. Zo is het ook een sprookje dat de Thaise blingbling-dames het loodje zouden leggen wanneer je ze hun ringen afpakt. Kortom; elk jaar een ringetje extra voor het langste resultaat. Lekker lang = lang lekker. Vast door een man bedacht, deze ongein.

Toch nog onschuldiger dan levenslange andere verminking: vrouwelijke besnijdenis. Jaarlijks pendelt jong Nederlands grut richting Afrika om zich door een inheemse te grazen te laten nemen. Meisjes hier doen een knopje in het fraaie oor, in Somalië worden schatjes van kinderen beroofd van het mooiste wat ze hebben. Moeten hun lippen stijf op elkaar houden terwijl ze tóch worden weggesneden. Een clitoris dient ook geen enkel doel. Weg ermee! Restanten worden ruwweg bijeen geharkt. Een levenslang hoogtepunt. Misdadig! Samenbinden van voetjes bij Chinese meisjes verdiende 1000 jaar ook niet echt de schoonheidsprijs. Een kind heeft, net als vrouwen, vaak geen keuze. Als onze wijze Lieve Heer dat hakken en breken nodig had gevonden dan had hij dat klusje heus wel zelf geklaard. In een moeite door had hij dat zinloze geknip in voorhuidjes ook wel voorkomen. Ter info: daaruit groeien op Groningse akkers boerenlullen die in Amsterdam politieagent worden. Vandaar dat die kutjochies weinig respect tonen. De mensheid, hier en daar, geven zich over aan buitenissig versiergedrag. Hilarische houten soepborden in de onderlip of oorlel is het fraaiste voorbeeld. Botjes door de neus hebben ook wel iets kolderieks buiten de carnavalstijd. Dat Priscilla Presley’s gezicht hoe langer hoe exclusiever wordt is geen mysterie. Elvis´ex-vrouw is prooi geworden van een neparts, die haar injecteerde met siliconen bedoeld voor de auto-industrie...