=NAAKT VERMAAKT.....

Ma 18 Oktober 2010 12:58 | bouwjaar54.nl | 6700 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen

Een Franse kampwinkel. De wijzers van de klok manoeuvreren zich richting 09.00 uur. Achter de toonbank een vrouw. Haar naaktheid is compleet. Door drukke bezigheden zwiepen haar pronte borsten heen en weer. Ook de winkeldeur zwaait open. Een wat oudere man. Louter gehuld in een verwassen, gekrompen T-shirt. Tevens geslipperde voeten. Het is zo al pijnlijk genoeg. Net als de boezem wiegt zijn leuter heen en weer terwijl hij het vrouwelijk schoon nadert. “Doe maar een stokbrood” (…). De vrouw doet een greep uit velen. Haar gemoed vleit zich neer op de vitrine. Keert terug in de normale stand én vorm wanneer ze zich weer opricht. “Eet smakelijk”,  roept ze de man en zijn lid na. Deux heures later staat dezelfde man met wat ballen in zijn hand. Niet écht de zijne maar ook weer wel. Jeules de boules. Altijd vermakelijk. Vooral in adamskostuum. De wind is minnetjes fris. Het groepje van 8 gehuld in alleen een … T-shirt. Allemaal dezelfde ondefinieerbare maat. Dat geldt minder voor hetgeen er onderuit bungelt. Xtra-small, small, medium, large, Xtra-large. Onze Lieve Heer heeft klaarblijkelijk een wonderlijke, weinig consistente, manier van kleien. De ballen maken sierlijke bogen richting de kleinste van al. Felgekleurd. Piemels, klein, groter en grootst, maken eenzelfde potsierlijke haal. Kostelijke komedie. Lichamelijke acties spelen de hoofdrol. Het genre van de Dikke en de Dunne. Slapstick (…) in zijn mildste, handzame vorm!

Nederland. Hier is het door de CO2-uitstoot elke dag zomer. Niet zelden minder fris dan in de Provence. Sportschool “Heteren” (Betuwe) biedt sportievelingen de gelegenheid naakt te fitnessen. Lekker met je bruine ster op de resten van andermans gekleurde supernova. Het schooltje is de eerste die deze gelegenheid biedt, verklaart de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Ook wel: Naakt Fitnessen Nu. Naakt sporten kan voorlopig alleen op zondag. Triest dat mensen nudistenfitness nodig hebben om het weekend door te komen. Op zondag hoor je trouwens niet te sporten, op zondag ga je ter kerke. Duwen, trekken en transpireren is op de eerste dag van de week heidens en uit den boze. “In de sauna is poedelnaakt heel gewoon, dus waarom niet in de sportschool? Een heel nieuwe kijk (…) op kilo’s trekken”, aldus eigenaar Patrick de Man. Meneer staat zijn mannetje. Zoveel is duidelijk. De plaatselijke apotheker zal niet te klagen hebben. Genoeg mensen die meteen een handvol tubes schimmelzalf nodig hebben. Of tinctuur voor wratten in de bilnaad of erger: een jeukende, wandelde fauna rond hun genitaliën. “Na afloop is het altijd prettig ervaringen uitwisselen aan de bar!”

De kleerkast kwam op het idee van naakt roeien en draven na een bezoek van twee nudisten aan zijn zweethonk. De Man heeft al veel reacties gekregen, waaronder ook enkele verontruste vragen. Hij ziet de naakte feiten onder ogen: “We gaan streng letten op hygiëne. Ontsmetten de toestellen dagelijks (…) en gebruiken hoesjes rond de zadels. Voor de dames die ongesteld zijn, is er een spons. Graag op het zadel leggen vóórdat er op de hometrainer gemanoeuvreerd wordt!” Bewegingsvrijheid is dus niet van risico’s ontbloot.

Fitness roept associaties op met dikke vadsige lijven die van de eigenaren broodnodig terug moeten in de normale stand. Naturisten, toch vaak van die bewust levende ellendelaars. Leggen op alle slakken zout behalve op hun Eco-konijnenvoer. Bossen oksel- en schaamhaar, afkerig van deo en chemische additieven. Zich stevig 1 keer per week inborstelend met groene zeep waarna de genitaliën zich in 50 % van de gevallen weer fier staande houden. Of de juiste zuurgraad krijgen. Vaginale flora en fauna ga je niet met autoshampoo te lijf, weten zij als geen ander. Hun pretsite: “Opgewonden vrolijkheid en de muffe bries op je uitgedroogde huid. Samen onrustig en hitsig genieten van gevarieerde inkijk. Het maakt niet uit waar je vandaan komt: Bijlmerbajes, Huize Sylvia of kanswijk. Moslim, Baptist, atheïst, iedereen mag textielloos. Wederzijds respect en eerbied voor de natuur en het milieu staan hoog in ons vaandel”. Halleluja. Kortom; ontkleed recreëren is blootgewoon. Alleen hongerig worden van op knieën hangende testikels is niet aan de orde. De consumptie van een stokbroodje brie met in je blikveld een schaamlipcorrectiebehoevende ‘doorzonwoning’ is ook wat lastig. Ranzig…

Reacties

  Wanneer komt je boek uit?

  Do 28 Oktober 2010 10:32 | Frank |

  Ik kan niet wachten op de eerste bundeling van je columns. Heb je dat al eens overwogen?


  Presentatie boek...

  Do 28 Oktober 2010 14:04 | bouwjaar54.nl |

  Beste Frank,

  Bedankt voor het compliment!

  Om je werk uit te geven moet je stevig aan de bak. Jezelf 'verkopen'. Dat ligt me minder.

  Trouwens, er is veel schrijverstalent.

  Groet, 54.


  Ik blijf ze lezen...

  Do 28 Oktober 2010 12:58 | Frank |

  Dan maar geen boek. Ik blijf in ieder geval lezen.

  Bedank voor de humor.

   

  Groeten, Frank