=ONZE LIEVE HEER.....

Wo 13 April 2011 12:10 | bouwjaar54.nl | 3301 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Er gloort hoop. Nieuwste trend: een priester inhuren via de website Rentapriest. Voor als de ergste nood geledigd dient te worden. De stichting heeft diverse priesters in de kaartenbak maar ook pastores en dominees. Oecumene in haar zuiverste vorm. De geestelijken gooien zichzelf verspreid over heel Nederland in de ramsj. Een geruststellende gedachte. Volgens de site is er ook bij niet-praktiserenden behoefte aan een geestelijke noodrem dan wel gaspedaal. Op keerpunten in het leven stijgt het godsbesef en de behoefte aan religie. Bijvoorbeeld bij trouwerij, doopplechtigheid, inslapen, uitvaart en opstanding. God op afroep beschikbaar. In ABN: schijnheilig gedrag! Daar wordt handig op ingespeeld door de huurpriesters/-dominees. Aan plekken van samenkomst is gedacht. De tarieven zijn billik. Een uurtje pastoraal leuteren à 65 euro. Je zinnig in de echt laten verbinden voor de somma van 400 euro. Wel opschieten. Door de inflatiecorrectie komt er al snel vijf tientjes bij. Eeuwig trouw beloven in het buitenland? Alles heeft haar prijs: de vergoeding voor de voorganger 19 cent per kilometer, het vaste tarief én de kosten van overnachtingen. Over een voorstel om te trouwen op de Seychellen is men momenteel in conclaaf. “Zou voor ons de eerste keer zijn!” Dat zouden velen ook kunnen memoreren maar dan liegen ze. Wat slordig tegen een dienaar des Heren. De reacties over de religieuze opvulling zijn lovend. Ene Henk van Dijk: "Heerlijk die herenliefde!"

 

Onze Lieve Heer (Ondanks List Heilig) wordt feitelijk massaal verkracht. Van stal gehaald om een ceremonie protocollaire het nodige cachet te geven. Zo gooi je het evangelie te grabbel. Er wandelen nog zo’n 200 Rooms Katholieke ‘herders’ in de vaderlandse kerkprovincie rond. Een uitstervend ras. Ouders kijken wel uit om hun kroost alleen te laten bij deze mijter-pedoseksuelen. Die jongens trekken zich nu een tennisarm. Celibaat schaadt. Welke frisse jongeling laat zich nu de leukste feestjes onthouden. Uittreden is dan een reële optie. Priesters geven er de brui aan. Komen nu prima op een andere manier aan hun trekken. En waarom 2000 jaar na dato nog steeds devoot vrouwvolk uit het priesterambt weren? Rondom de mis hebben ze wel reeds wat taakjes toegeschoven gekregen. Grindpaden aanharken, gebrandschilderde ramen zemen en priesterjurken strijken. De moederkerk opereert in de laagste versnelling qua e(man)cipatie. Het opsteken van een kaars waardig! Zinniger optie: meisjes toelaten tot de priesterpositie en M/V vinden elkaar op de werkvloer, in de biechtstoel of op het altaar. Wel veilig gaarne. Dus ondanks het katholieke verbod: condooms afrollen. De stichting Magdala telt 110 vrouwen die nog actief willen zijn tussen hostie en rode wijn.

 

Advies: leer de Kamasutra in plaats van de Heilige Schrift uit het hoofd. Pastorale zorg en seks gaan prima samen. Dát verdient heilig- en zaligverklaring. Zolang een overjarige non, huishoudster of miskende vrouw maar het kind van de rekening is. De hoogste witte boorden raken van katholieke dogma’s extreem opgewonden. Wereldvreemde kerkvorst Joseph Aloisius R. acht celibatair vegeteren wenselijk. Omarmt, bij gebrek aan beter, nog steeds de onthouding. Vreemd voor een wereldkerk. Paus R. duldt geen tegenspraak. Iedereen kan zijn rug op. Wel graag zonder het hiv-virus of aids. Het heertje is de rechtmatige opvolger van Petrus en plaatsbekleder van Christus. Ja, en het stoffige Maria-beeldje huilt ook weer tranen met tuiten. En bij de buren verscheen hetzelfde vrouwtje zomaar opeens in de openhaard. En mijn eens terminale zwager gaat weer fluitend naar het werk. Seks heeft dus weinig prioriteit rond het St. Pietersplein. Jezus omringde zich tenslotte ook louter met mannen… Doortastend beleid zorgt ervoor dat de Nederlandse kerkprovincie alleen nog maar op perkament papier bestaat. Hollandia-bewoners laten zich geen knollen voor citroenen verkopen en kiezen en masse het hazenpad. Leegloop = leegstand. Met als gevolg dat menig voormalige basiliek nu gevuld wordt door een kliniek voor plastische chirurgie, parenclub of studio voor architectuur. Zonde, eeuwig zonde!