Hendrik Jan Korterink's

zondag 13 december 2009 16:55 | sueme | 2970 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Afgelopen week ontvingen wij het laatste boek van Hendrik Jan Korterink, "Vrouwen in het kwaad", in de postbus. De meeste van zijn vorige boeken waren, volgens ons, niet echt interessant voor de TrueCrime-watcher/insider. Zijn boek, "Bom in de lauriersstraat" over de aanslag op kunstenaar Rob Scholte was echter een uitzondering. Het boek over Thea Moear & "De wereld van de misdaad" kon weinige "watchers" boeien.

Over "Vrouwen in het kwaad" kunnen we kort zijn. Interessant boek!

Het boek beschrijft 9 zaken waarbij vrouwen tegen wil en dank betrokken raken met ernstige delicten. Het interesante van het boek is dat het een andere kant van misdaad laat zien. Het verhaal van Scarlet, vriendin van Charles Zwolsman, is absoluut de moeite waard om te lezen. Het meest onder de indruk waren wij echter van Virginia Pietersz. Zij is de moeder van de Antilliaanse Rayan die in 2008 de 24-jarige Marlies van der Kouwe vermoordde. Indrukwekkend verhaal. De verhalen lezen makkelijk weg en zijn duidelijk (to-the-point) geschreven. Misdaad schuilt echt om iedere hoek, en dat is precies het gevoel wat dit boek je geeft. Van de een op de andere dag kun je, zonder zelf schuld te zijn, terecht komen in een wereld waarvan je dacht ver af te staan.

Bron: Sueme!

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams