Het mysterie van Maury eiland

Vr 22 Juni 2007 20:43 | San | 3973 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

"60 jaar na een mogelijke waarneming van een ruimteschip is het eiland Maury nog steeds gehuld in een nevel van mysterie. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er een paar weken voor de beroemdste ufo crash ooit gebeurde. "Mensen spreken bijna altijd over ROSWELL, zonder zich te realiseren dat het eerste ufo incident waarschijnlijk plaatsvond in PUGET SOUND", aldus Philips Lipson van het mysterie museum in Seattle.

                  


Op 21 juni 1947 waren Harold Dahl, zijn 15 jarige zoon en Fred Crissman even vanaf de kust van Maury eiland aan het patrouilleren. Plotseling zagen zij 6 grote donutvormige objecten in de lucht waarvan er één in moeilijkheden leek te zijn. Dahl bedacht zich geen moment en bracht snel zijn boot naar de kust toen plotseling het in nood verkerende vliegende object stukken heet metaal begon te lozen. Hierbij liep Charles, de zoon van Dahl, brandwonden op en kwam hun hond om het leven.


BEKIJK DE VIDEO


Op 26 juni gaf Crissman twee fragmenten van het geloosde materiaal aan de science fiction uitgever Ray Palmer. Hierbij vertelde hij dat Dahl bezoek had gekregen van mannen die volledig in het zwart waren gekleed. Zij verzochten hem vriendelijk toch dringend het hele incident te vergeten.


Palmer droeg Kenneth Arnold, schrijver van het boek "The Coming of the Saucers (1952)", op om de zaak te onderzoeken. Hierop besloot Arnold om de hulp in te roepen van de twee luchtmacht officieren Frank M. Brown en William Davidson.


De twee officieren namen getuigenverklaringen op en onderzochten het gedumpte materiaal. Een kist vol met brokstukken werd voor verder onderzoek aan boord van een B-25 geladen die vervolgens opsteeg om even later vlak bij Kelso neer te storten. Volgens Lipson betrof het hier echter geen ongeluk maar was het vliegtuig gesaboteerd om te voorkomen dat het materiaal werd onderzocht. De crash locatie van het vliegtuig werd hermetisch afgesloten maar is volgens Lipson nooit volledig of serieus onderzocht....

Bron: www.historylink.org