Ophef om straatbeeld Google Maps

Zo 3 Juni 2007 14:54 | San | 3857 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Het is al een tijdje geleden dat ik nog van het programma Google Earth gebruik heb gemaakt, laat staan van Google Maps (gebruikte ik sowieso al niet vaak). Onlangs belandden er toch weer paar pubs in m'n mailbox en vandaag las ik het volgende op www.nu.nl : Google toont Amerikaanse steden vanaf straatniveau
"Waaauw, leuke feature", dacht ik meteen...tot ik vervolgens las dat Big Brother met een 'speciale auto' voorbij je huis komt 'aanslenteren' om daar een 'instant shot' te maken van je woonst om daarna zonder scrupules je privé (zonder voorafgaande toestemming te vragen) online plaatst! Stel je voor dat je in je blote flikker voor het raam gezellig de bloemetjes water aan het geven bent... Bush wou toch dat Google al z'n infomatie vrijgaf aan de US?!

Het overkwam deze mevrouw. Lees maar even mee...

Mary Kalin-Casey uit het Californische Oakland schrok behoorlijk toen ze op Google Maps haar adres intikte. Toen ze haar appartement op straatniveau bekeek, zag ze in het raam haar kat zitten.

                                  


Google introduceerde de nieuwe functionaliteit eerder deze week. Van een aantal Amerikaanse steden heeft de internetgigant foto's op straatniveau aan Google Maps toegevoegd. Wie voor die optie kiest, kan door de straten rondlopen alsof hij of zij zelf aanwezig is. Of en wanneer de dienst ook in Europese steden beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.


De foto's worden door Google gemaakt met een speciale auto, die systematisch?!! (u gelooft het toch zelf niet?) rondrijdt om de steden in kaart te brengen.


Regering

Kalin-Casey vraagt zich tegenover The New York Times af waar de grens ligt. "De volgende stap is dat ze inzoomen op de boeken die ik mijn kast heb staan. Als de regering dit deed, zou iedereen woedend zijn." Ze wil dat Google de foto verwijdert.
Wildplassen

Ook elders op internet wordt inmiddels driftig gediscussieerd over de privacy-aspecten van de nieuwe dienst. Wired verzamelt tal van vondsten van bezoekers, waaronder zonnende studentes en een wildplassende man.

 

Mijn persoonlijke mening

Zoals u ziet, zitten wij NU al regelrecht vast in een politiestaat, maar...nog net niet vastgeroest!  Laat ons aub het ijzer smeden nu het nog heet is en verspreid illo presto de boodschap van het toch wel gekoppeld gevaar aan het chippen en het biometrisch paspoort , dat onder het  valse mom van 'voor uw veiligheid' werd gelanceerd! Spread the word, schraap uw keel, zet u schrap en laat uw hersenspinsels draaien opdat EUROPA zich niet zou laten inkisten door die vorm van moderne 'misleidende'  elektronicasystemen die in ontwikkeling zijn, reeds bestaan en die enkel maar nefast zijn voor menig wereldburger zijn bestaanszekerheid én zijn identiteit, persoonlijkheid! Privacy is een RECHT, anders wordt het leven niet meer LEEFBAAR en bekruipt ons de stress en het angstgevoel dat onze mensheid zal doen verzwakken en verzieken. Onze privacy wordt ontkracht en verkracht. De volgende generaties zullen niet meer in staat zijn om vrij te denken, etc...

Wij zijn wezens die UNIEK zijn en in je privacy ben je UNIEK. Wat als wij allen 'verplicht' 'gesanctioneerd' mee moeten gaan spelen in een poppenkast waar ze onze beweegruimte gaan beperken en we afhankelijk worden van een "systeem" dat boven ons staat, terwijl het door onze machthebbers werd gecreëerd: mens doet mens de duivel aan? Wij zijn UNIEK, VRIJ en de DEMOCRATIE waar eeuwenlang voor werd gevochten, moet eindelijk eens omgezet worden in daden, dus aub...laten we onze ogen openen en onze verlangens uiten, angsten LOSLATEN en burger naast burger timmeren aan een weg van een WERELDREGERING VOOR EN DOOR HET VOLK!  

We komen er wel...ook al is de weg nog lang!

Bent u in uw hart en nieren een activist, maar bent u niet in staat om mee op te gaan in het elan met gelijkgezinden door de straten van dit EUROPA of elders in de linies van het vuur dat in ons brand om BEVRIJD te worden van onderdrukking, levenslang moeten vechten tegen de bierkaai , oneerlijke vervolgingen, continu schendingen van de mensenrechten, ongelijke rechten en plichten tss rassen, geaardheden, gehandicapten, hulpbehoevenden.... GEEF NIET OP, VOEL U NIET SCHULDIG, want....alleen al bij de gedachte vonkt de kabel en gaat ontstuimig trillen zodat de vibraties in ettelelijke seconden zich verplaatsen over de grenzen naar andere mensen die net als u hopen op een ommezwaai in de wereldregeringsprocessen. Leg uw hand op uw hart en voel dat je leeft en jvert tot je laatste snik, want je bent maar een mens met een idologie en ook al sta je niet op de barricades, bedenk dat Parijs en Rome ook niet op een dag zijn gebouwd en zeker Egypte niet, dus... glimlach en voel dat je mee hebt gevochten! Elke steen die ons een trapje verder brengt, ligt er door een kettingreactie, één die begon met wat zand en eindigde met een zweetdruppel weggeveegd op het hoofd van een man/vrouw of met een oververhitte boor die z'n geest gaf. Nooit is er in de aards geschiedenis sprake dat mensen niet hebben gevochten voor hun idealen. DAT maakt van ons een UNIVERSEEL MENS en ja ik geloof dat de huidige generaties voor die kentering gaan zorgen!

Groetjes,

 

San (a rebel WITH a cause)

 

Bron: www.nu.nl

Reacties

    a rebel WITH a cause

    Zo 3 Juni 2007 21:38 | louise |

     


    Een prachtig artikel San, 


    Bedankt!