ALIEN ABDUCTION - ONTVOERD DOOR ALIENS

Ma 12 Februari 2007 22:54 | San | 9516 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Abduction…. Alien abduction... Alien? Abduction?

Binnen het ufosientje wordt er al jaren gespeculeerd over het nu wel of niet naar aangeleerde menselijke normen "fysisch" bestaan van ontvoering door buitenaardsen.
Gaat het om een geestestoestand (wel of niet inherent aan ons cerebraal functioneren) waar we wetenschappelijk nog niet uit zijn of worden we op afgelegen plaatsen (voor al in US & UK) meestal tussen 02 en 03 pm in ons bed of elders 'buiten onze wil om' op een speciale manier door muren heen, totaal geparalyseerd meegezogen, opgestraald binnen een ruimteschip waar vreemde wezens ons 'testen' om ons nadien 'netjes' met hier en daar wat 'scoop marks' (als bewijs?) terug te plaatsen in onze leefwereld alsof we nooit weg waren geweest??

Ik stel me de vraag al een gedurende een paar jaar en ben nu op een punt gekomen dat ik mij in het fenomeen meer en meer ga verdiepen en dit ook vanuit persoonlijke ervaringen en ervaringen van mensen die ik geïnterviewd heb.
Voor de leken onder ons of zij die denken ook ooit ‘ontvoerd’ te zijn geweest en er niet mee naar buiten durven te komen, plaats ik hier graag enkele linkjes naar ‘beroemde’ abduction cases:


http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmichills.html (tekst)
http://www.conspiracyarchive.com/UFOs/boas-abduction.htm (tekst)
http://www.ufoevidence.org/cases/case376.htm (tekst)
http://archives.cbc.ca/IDC-1-69-725-4343/life_society/ufos/clip3 (clip)
http://www.ufoarea.com/encounters_udo_wartena.html (tekst)

Deze laatste is mijn persoonlijke favoriet, omdat deze inhoudelijk veel informatie geeft omtrent geavanceerde technologie die in een jaartal dat het minstens nog zeker meer dan 20 jaar zou duren vooraleer de mens een satelliet in baan rond de aarde zou brengen…


De aandrijving van de ufo wordt perfect beschreven + dat de ‘inzittenden’ (ik noem ze opzettelijk niet bestuurders!) er vrij ‘normaal’ ‘mensachtig’ uitzagen, alsof zij ons voorstelden die uit de toekomst kwamen of was het uit het verleden, want wat is tijd? Tijd op aarde is een menselijke uitvinding toch? Kwamen zij van Venus, waar wij binnenkort veel meer over zullen weten?? Gaan wij binnenkort naar Mars…..?


U zal hier en daar met gefronste wenkbrauwen door de cases lezen, maar nogmaals 'ieder zijn eigen waarheid'. Niemand - hoe empatisch ook - kan perfect 'ervaren' wat een ander meent meegemaakt te hebben. Dit gaat ook op voor trauma's. Mensen die jeugdtrauma's hebben opgelopen kunnen wél op respect en begrip van hun omgeving rekenen en indien je gezegend bent met een goed invoelingsvermogen dan kan je het min of meer wél voelen, maar toch, de impact, de gevolgen zal je nooit dragen en het is die meesleep die moeilijk te 'genezen' valt. 'Genezen', ik voel de dreiging al bij sommigen. Inderdaad, foute bewoording, want van een trauma genees je niet altijd, je moet ermee leren 'leven'. En zo gaat het ook met abductees. Zij wensen niks liever dan dat ze gerespecteerd en begrepen worden (tot op bep. hoogte) en dat ze niet 'voor gek' worden afgedaan.
Weet je, dan zijn we allen 'gek', want we waren allemaal 'kind' en kinderen hebben een andere ervaring van de werkelijkheid dan mensen. Kinderen hebben een derde oog, 'zien' dingen die we op latere leeftijd niet meer zien, omdat we onze 'onschuld' verliezen.
Maar goed, ik wijk af.Laurel Chiten maakte eind 2004 een docufilm over het alien abduction fenomeen. Zij interviewde enkele mensen die beweren door aliens bezocht en ontvoerd te zijn en laat Dr. John Mack , Harvard psychiater eveneens aan het woord.
"Touched" brengt verhalen van mensen samen, wiens leven op een bepaalde manier ‘geraakt’ (touched) is door een alien encounter ervaring.U kan HIER een 12 minuten durende introductie van Touched volgen.Karin is o.a. één van de abductees die haar verhaal brengt over hoe ze 7 jaar geleden iets meemaakte wat leek op een encounter met buitenaardsen. Haar nuchtere leven begon uiteen te vallen, haar geloofsysteem stortte in. Ze werd kwaad en bang. Ze werd naar John Mack in Harvard gestuurd en begon met hem samen te werken in een poging om uit te zoeken wat er met haar gebeurde. Ze realiseerde zich dat haar ervaringen reeds begonnen toen ze erg jong was. Zij gelooft dat ze hybride kinderen in een andere realiteit heeft verwekt. Zo reisde Karin naar de UK waar ze naar een man zocht van wie ze denkt dat zij haar als kind ontmoet heeft aan boord van een UFO (naar verluidt is een China een geval bekend waar een abductee iemand heeft teruggevonden, die in hetzelfde voertuig bleek te zitten).
Karin verlangt er nu naar om een normaal leven te leiden. Zij worstelt ermee om haar ervaringen van de 'andere' wereld te integreren met haar leven in de 'echte' wereld
.


Karin vertelt:
"Ik verdrong alle ervaringen, zodat ik normaal kon leven, zodat ik erbij kon horen, maar ik had slechts een pleister op de wonde gekleefd. Dit is echt. Ik kan er niet van vluchten. Ik kan het niet negeren, omdat er elke dag nog steeds een stem in me zegt: dit is echt gebeurd "


Verder komen aan het woord abductee Peter en psychiater Dr. John Mack.


De documentaire werd winnaar op het “Female Eye filmfestival” in Toronto (Canada), bestempeld als de ‘beste’ documentaire en werd in 2004 bekroond met een EBE award voor beste abductee/contactee documentaire.
Laurel schrok achteraf van de reacties die de voorstelling met zich meebracht. Veel mensen uit het publiek kwamen plotseling met hun abdcuteeverhalen naar buiten.


De DVD wordt niet enkel voor persoonlijk gebruik gehanteerd, maar is ook verkrijgbaar in een versie als studiemateriaal.


Wat was de aanzet tot de documentaire?

Laurel haar antwoord hierop was als volgt:


“Een paar jaar geleden, benadert de bekende psychiater van Harvard wijlen John Mack me na het zien van mijn recente film “de Jood in de Lotus”.
Ter info: op 28 september 2004 werd John Mack te voet op weg naar het metrostation in Londen aangereden door een dronken chauffeur en overleed.
Dr. John Mack was een belangrijk onderzoeker naar het alien abduction fenomeen.. Hij wekte m’n interesse om een film te maken over ontmoetingen met deze buitenaardse levensvormen. Ik vertelde hem dat ik amper iets afwist van ‘ontvoeringen door buitenaardsen’, toonde er amper interesse voor en vond het allemaal maar idiote praatjes. Vervolgens nodigde hij me uit om enkele mensen te ontmoeten die beweerden een ontmoeting met buitenaardsen te hebben gehad. Zij kwamen me schijnbaar normaal over en spraken over hun gevoel van “verbinding” met en het “verlangen’ naar het wederzien met deze ongenodigde bezoekers.

Ik tuimelde plots in een wereld bewoond met mensen die door iets geraakt bleken te zijn en wiens leven totaal overhoop werd gehaald door dat ingrijpende iets. Ik werd gefascineerd. Ik ben van mening dat ik door John Mack werd ontvoerd…Zo begon mijn reis rond de wereld, door het leven en de hoofden van mensen die beweren abductee te zijn werd het tevens mijn eigen persoonlijke reis langs scepticisme, vrees, slapeloosheid, betovering, verwarring en zadelde me op met heel veel vragen.Deze "experiencers" - aangezien veel van hen zich zo noemen - brengen me hun rapporten over ‘missing times’ (na abductee ervaring blijkt dat je paar uren of zo kwijt bent aan reële tijd), aanbrengen van vreemde buisjes en instrumenten in het lichaam, sperma-extractie, bezwangering, een vreemd project om een hybride/mens ras te vromen en apocalyptische waarschuwingen.
Volgens diverse studies bereikt het aantal mensen die wereldwijd abductions melden tot in de honderdduizenden (nota: en niet tot in de miljoenen zoals sommige ‘overmoedigen’ beweren!)
Aangezien er nog steeds geen afdoend fysiek bewijs is, zal het debat over de vraag of deze meldingen waar of niet zijn voor altijd blijven bestaan.In plaats van mezelf die vraag te stellen, ging ik me meer interesseren in de mensen mensen - zij die hun leven door deze ervaring totaal zagen verscheuren en veranderen.Wat gebeurt er wanneer iets onverklaarbaar in ons leven binnendringt en hoe antwoordt het leven en de onderlinge menselijke verhoudingen daarop wanneer de lichtgelovigheid aan een breekpunt wordt gespannen?Dit is de belangrijkste vraag die ik heb getracht te onderzoeken. “Touched’ is een film over de menselijke ervaring - over het verlangen naar verbinding en de vrees voor scheiding. Wanneer een persoon door iets wordt geconfronteerd dat zo krachtig is en buiten het alledaagse vertrouwde goed valt, dan dwingt het als het ware ieder individu om alles wat hij/zij daarvoor ervaren en gekend heeft opnieuw te gaan bekijken. Je begint als het ware opnieuw van ‘niets’, m.a.w. de ervaring definiëert elke verhouding opnieuw: met uw “zelf”, familie en zelfs met de “werkelijkheid”.In het spoor van Carl Jung en Joseph Campbell zal het publiek “Touched” als een archetypische "Reis van de held" ervaren. Voor wat het onderwerp van onze film aangaat, kan men het een beetje als een quest naar de Heilige Graal ervaren, een onderzoek naar de waarheid. Afgezien van de sensationele aspecten van alien abduction, zijn dit echt mensen die naar antwoorden zoeken. “Touched” volgt een menselijke zoektocht om een geheim op te lossen waarvan het antwoord misschien de zoektocht zélf is? Ik noem mezelf agnostisch nu.
Ik ben niet overtuigd dat deze mensen door "aliens zijn bezocht," maar ik geloof wel dat er hen iets zeer diep aangrijpend is gebeurd. En misschien, heel misschien, is alles wat zij me hebben beschreven…. volledig waar. “

Intro/vertaling : San

Bron: Varia - o.a. John Mack's website