Géén G8-top mààr VN-top, ter beteugeling weteldproblemen.

Do 7 Juni 2007 14:29 | Wouter ter Heide. | 3103 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen

Wat het oplossen van wereldproblemen betreft, is het nut van de G8-top nihil. Het behoeft immers geen betoog dat de oplossing van de wereldproblemen niet een taak is van de regeringsleiders van de 8 machtigste landen, maar van alle 192 landen die lid zijn van de VN! Voor de totstandkoming van samenhangend mondiaal beleid onder VN-vlag, zal onze volkerenorganisatie grondig verbouwd moeten worden, wat via een algemene VN-conferentie ter herziening van het Handvest mogelijk is. Als VN-lid zou onze regering daartoe het initiatief kunnen nemen. Daarmee zou Balkenende-IV de andersglobalisten de wind uit de zeilen nemen, omdat enkel via die VN-top de andere wereld die hen voor ogen staat, in het vizier is te krijgen. Via demonstraties tegen de G8-top is dat godsonmogelijk.

Bron: Media.

Reacties

  theoretische oplossingen voor wereldproblemen?

  Do 7 Juni 2007 17:15 | louise |

  Waarom ben je zo negatief  over de andersglobalisten Wouter?


  Je weet het allemaal zo goed hoe het anders zou moeten, en dan vraag ik me af wat heb je in concreto  voor oplossing, behalve theoretische praatjes? We weten heel goed dat praatjes vullen geen gaatjes ! Het komt nu op de daden aan!!!!


  Demostraties tegen de G8 laten duidelijk zien hoe ernstig het is met Europa als controlestaat.


  Misschien heb je gisteravond griezelige beelden gezien van de onmenselijke politie optreden tegen de demostranten. !?


  Dat is het waar het om gaat.  Demonstraties

  Do 7 Juni 2007 19:34 | Nexus |

  Ik ben voorstander van het demonstreren tegen deze overmacht van de multinationals en de daarbij behorende afzonderlijke overheden en banken.


  Wat je alleen nu ziet is dat er geen echt nieuws gebracht wordt over het waarom van de demonstraties, het enige dat de pers doet is sensatieverslagen uitbrengen van eventuele veldslagen die grotendeels ook geregiseerd of aangewakkerd zijn door diezelfde club overheden etc.


  Het is zo gemakkelijk om een vuurtje te stoken of te laten stoken opdat ingrijpen dan gerechtvaardigd is. Wij weten dat ze het doen, in Frankrijk met de rellen was het zo, in Irak en Afghanistan, in Palestina, kortom, overal waar zij hun agenda door willen drukken.


  Onze vrije pers laat in dit geval zich van de allerslechtse kant zien, je bijt de hand niet die je voedt lijkt het credo, ze zien de achterliggende gedacht nog niet of willen het gewoonweg niet zien.


  Over niet al te lange tijd zullen ook kinderen van de pers betrokken worden bij rellen en demonsteraties of misschien alleen op de foto gezet worden, moet je eens opletten hoe klein de wereld dan ineens is.


  Ik kan niet meer als immens respect hebben voor de vrijdenkers die ook daadwerkelijk naar zo'n top gaan, daar vrije dagen aan opofferen, puur en alleen voor een vrije en betere wereld die niet alleen gebaseerd is op inkomen en de winsten van de aandeelhouders, nou ja, je begrijpt het wel.


   


  Nexus


  Een Andere Wereld is Mogelijk door verbouwing VN.

  Za 9 Juni 2007 12:16 | Wouter ter Heide. |

  Terecht merk je op Luisa dat praatjes geen gaatjes vullen en dat het nu op daden aankomt. Daden die op een effectieve manier richting geven aan de leus “Een Andere Wereld is Mogelijk”. Een leus waar ik volledig achter sta, alleen denk ik dat voor de effectuering daarvan demonstraties tegen de G8-top tekortschieten. Dit impliceert echter niet dat ik negatief denk over andersglobalisten. Integendeel! Ik omarm hun leus, maar sta een andere uitwerking daarvan voor, te weten: “Een VN-top”. Niet over klimaat, armoede of milieu maar over herziening van het VN-Handvest, waartoe artikel 109 geactiveerd zal moeten worden. Als VN-lid zou onze regering daartoe het initiatief kunnen nemen. Daarmee zou Balkenende-IV de andersglobalisten een ongekende dienst bewijzen, omdat de leus “Een Andere Wereld is Mogelijk” enkel verzilverd zal kunnen worden via een algemene VN-conferentie ter herziening van het Handvest. Daarmee moet onze volkerenorganisatie namelijk grondig verbouwd kunnen worden van een ongeloofwaardige organisatie van regeringen tot een mondiaal beleidscentrum met bovennationale bevoegdheden. Een gezaghebbend wereldforum dat op basis van de alom onderschreven mensenrechten en met behulp van onze ongeëvenaarde ‘know how’ op elke terrein, een rechtvaardig en samenhangend VN-beleid van de grond weet te tillen, waarmee de wereldproblemen en het daarmee gepaard gaande onrecht adequaat kunnen worden aangepakt. Kortom, een mondiaal beleid dat recht doet aan de leus “Een Andere Wereld is Mogelijk”.