CIA gebruikt Spaanse luchthavens

vrijdag 29 september 2006 14:29 | Reptile | 2277 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

CIa gebruikt Spaanse luchthavens

Nog een artikel over de zaak over de geheime CIA vluchten. Ze beginnen nu stilaan een feit te worden. Voor het eerst gaf President George W. Bush toe dat er verdachten werden opgesloten in het buitenland.

Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoe ver deze praktijken gaan. Zo te zien hebben deze CIA vluchten wel over heel europa plaatsgevonden(wss zelfs buiten Europa ook). En als ze daadwerkelijk bewijzen hebben dat deze vluchten illegaal zijn, wat gaat de Europese commissie er dan aan doen?

De VS terechtstellen…?


Hier volgt het artikel:

- vr 15/09/06 - Spaanse luchthavens zijn mogelijk gebruikt voor tussenlandingen van geheime CIA-vluchten. Maar er zijn geen terreurverdachten gefolterd op Spaanse bodem. Dat heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Angel Moratinos gezegd in het Europees Parlement.
Al tientallen uren heeft de speciale commissie van het Europees Parlement getuigen gehoord over de foltering van terreurverdachten door Amerikaanse veiligheidsdiensten.

Nu is voor het eerst een minister aan de tand gevoeld. Want verschillende landen zouden toegelaten hebben dat terreurverdachten via Europese luchthavens naar geheime gevangenissen gingen, waar ze mishandeld werden.
Een van de veertien lidstaten die genoemd worden, is Spanje. Minister van Buitenlandse Zaken Moratinos benadrukte dat zijn regering niet meegewerkt heeft aan geheime CIA-transporten.
Mogelijk waren er in Spanje wel tussenlandingen, maar er zijn geen mensenrechten geschonden op Spaanse bodem, zei hij.

Vorige week gaf de Amerikaanse president George W. Bush voor het eerst toe dat terreurverdachten opgesloten worden in het buitenland. Moratinos wil zich nu beraden over een reactie met de andere ministers van Buitenlandse Zaken -

Link: http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/060915cia-vluchten/index.shtml

-Dries Van Gijsel-

Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams