Wikipedia liegt over Jeruzalem en Tel Aviv

Zo 11 Januari 2009 17:19 | Vincent Brunott | 2853 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Omdat ik meer wilde weten over de ontstaansgeschiedenis van Israël, liet ik google zoeken naar 'Jeruzalem'.

Ik kwam uit bij de Nederlandse versie van Wikipedia en mocht daar tot mijn verbazing lezen dat Jeruzalem sinds 1949 de hoofdstad is van Israël...

Ik weet niet met hoeveel leugens Wikipedia besmet is maar het is een zware klus om deze leugen in grofheid te overtreffen!

Over Tel Aviv, de werkelijke hoofdstad van Israël, vermeldt Wikipedia dat het, na Jeruzalem, de grootste stad is van Israël. Maar Jeruzalem maakt deel uit van de door Israël bezette gebieden en is dus helemaal geen Israëlische stad... Pure zionistische onzin dus!

Zelf ben ik te veel digibeet om deze fouten in Wikipedia te corrigeren. Ik heb geprobeerd contact op te nemen met Wikipedia maar dat mislukte. Vandaar dat ik hier een oproep plaats: 

Wie is er bereidt en in staat om deze leugens uit de wereld van Wikipedia te verwijderen? Bij voorbaat dank namens mijzelf en iedereen die de waarheid, een eerlijke politiek, de Palestijnen en de inwoners van Israël, een warm hart toedraagt.

De volgende links verwijzen naar de betreffende artikelen:

Jeruzalem: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeruzalem&oldid=15218517
Tel Aviv: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tel_Aviv&oldid=15218309

PS:
Als iemand hier actie op onderneemt, zou ik het zeer op prijs stellen als diegene vervolgens hier verslag uitbrengt over hoe die actie is verlopen. Succes!

Bron: Wikipedia