Canna-Chopper of kleiduif?

Wo 29 April 2009 16:22 | Vincent Brunott | 3584 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Canna-Chopper is het nieuwste Big Brother-achtige high-tech-speeltje van de politie hier in Nederland om illegale hennepkwekerijen mee op te sporen. Volgens een politie-woordvoerder die ik gisteren met pijn in mijn oren op het NOS-journaal aanhoorde is het een goed wapen tegen de zware criminaliteit die, naar hij zei, vaak achter de wietteelt schuilgaat.

Tsja, als je alcohol gaat verbieden zal de zware criminaliteit waarschijnlijk nog veel ernstiger vormen aannemen. Maar goed, Big brother komt nu snuivend en loerend boven onze daken hangen. Ik vraag me af of hier geen privacy-wetgeving wordt geschonden? Zo niet, dan schiet onze (gemeentelijke, provinciale, landelijke, europese en internationale) wetgeving mijns inziens weer eens ernstig tekort.

Gezien alle informatie die er over dit fenomeen op buitenlandse websites te vinden is lijkt het erop dat de wereld de ontwikkelingen rond onze Canna-Chopper nauwlettend in de gaten houdt en dat geeft mij een beetje het gevoel dat Nederland in dit opzicht fungeert als een soort proefkonijn: Als de protesten hier meevallen en die dingen niet massaal uit de lucht worden geschoten zullen ze waarschijnlijk ook in andere landen worden ingezet. Met een beetje fantasie kan Big Brother die choppertjes ook voor allerlei andere spionnage-activiteiten gebruiken.

Maar volgens mij zijn het kleiduiven dus ga gerust je gang...

Dit filmpje van 45 seconden laat zien waar het ongeveer over gaat. Best leuk speelgoed trouwens, zo'n remote controlled choppertje!