Moderne Wapens 001 De Taser!

Za 16 Augustus 2008 21:11 | knight | 12984 keer bekeken | 0 reacties | 5 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Taser:

Taser 00100 taser c2 en taser x26c

De Taser is een elektroshockwapen dat reeds enige tijd in met name Amerika en Canada door de politie wordt gebruikt, en binnenkort ook het nieuwste “speeltje” zal worden van de Nederlandse politie.

Hoewel dit wapen eigenlijk verboden is, mag het arrestatieteam van Rotterdam Rijnmond de Taser een jaar lang testen van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken, aldus het AD (incl promotievideo).

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat we ook een minister van justitie hadden, ging die niet over justitiële en politiezaken?

Afijn…

Dit “speeltje” zou onschadelijk zijn, aldus de fabrikant Taser International.

Jammer dan, maar de media speelt dit spelletje deze keer NIET mee en publiceert artikelen waaruit het tegendeel blijkt, name(n)lijk de link met een aantal gerelateerde sterfgevallen.

10-08-2008 Wyatt Andrews (CBS Nieuws correspondent) schreef een artikel genaamd “Taser gevaar?”.

Een stuk waarin wordt geclaimd dat de Taser in verband wordt gebracht met niet minder dan 70 doden.

31-03-2006 Amnesty International reports 152 taser-related deaths in the US – Terwijl Amnesty International in 2006 aangegeven zou hebben 152 doden te kunnen linken aan het gebruik van de Taser, terwijl het er in 30-11-2004 een stuk of 70 waren, dus een ruime verdubbeling in 2 jaar tijd.

 De Amerikaanse politie was destijds blijkbaar al verzot op dat Taser “speeltje”, want Youtube staat bol van de “incidenten” waarbij deze “dienders van de wet” even hun macht willen demonstreren.

Het maakt hen hierbij niets uit of het slachtoffer aan de kant wordt gezet vanwege te hard rijden en bezwaar maakt tegen dit politieoptreden, of een jongere met een iets te grote mond of een echte crimineel is, de behandeling blijft in al deze gevallen gelijk, zijnde een aantal schoten met de Taser.

Jaja, als je iets te lang treuzelt of tegensputtert (of zoals die “dienders van de wet” het plegen te noemen “het gezag ondermijnt”), dan heb je zo 50.000 volt in je lijf!

De globale werking van een Taser:

Taser 00200 taser werking en taser adv m26

 Een Taser is een wapen dat elektrische schokken toedient.

Zie het maar als een pistool die 2 mini harpoentjes (darts) in het lichaam van het slachtoffer schiet.

Aan deze 2 darts zitten draden die verbonden zijn met de accupack van de Taser.

Zodra deze darts lichaamscontact maken, gaat er een stroomstoot van 50.000 volt door die draden, die het zenuwstelsel van het slachtoffer verlammen.

Behalve een C2 burgermodel zoals hierboven te zien op plaatje 1 linkerkant (met een bereik van 4,5 meter) die in 9 verschillende kleuren is te verkrijgen, zijn er ook een paar professionelere modellen die o.a. door de Amerikaanse en Canadese politie worden gebruikt.

Hierbij denk ik aan de M18 te zien op plaatje 4 (met een bereik van 4,5 meter) en de X26c te zien op plaatje 1 rechterkant (met een bereik van 4,5 meter), een laser doelzoeker en voldoende kracht om door 2 kledingstukken heen te schieten.

Nog professioneler is de Advanced M26 Taser te zien op plaatje 2 (met een bereik van 10,6 meter en herkenbaar aan de groene dop ipv de standaard gele dop).

Uiteraard kun je de Taser ook nog uitbreiden met diverse accessoirs zoals de Taser Axon (een camera die met een clip op het oor vastgezet kan worden en 1 ½ uur onafgebroken kan opnemen) of de Taser Cam (een camera geïntegreerd in de voeding van de Taser) .

Verder was de Taser Xrep te zien op plaatje 3 reeds langer bekend draadloos projectiel dat in een 12” schrootgeweer (video) past en eveneens op contact het zenuwstelsel van het slachtoffer lam legt.

Taser 00400 draadloze tazer xrep

Eventueel een optie voor een laser doelzoeker.

Wat kosten deze Tasers ongeveer:

C2 (burgermodel) = 300 – 379 dollar.

M18 (politiemodel) = 400 dollar (2 cartridges).

X26c (politiemodel) = 1.000 dollar (6 cartridges en holster).

Extra cartridges 2 stuks = 49 dollar.

Artikelen over Taser techniek:

 Pulse technologie maakt de M26 Taser 80% energiezuiniger, 60% kleiner en 60% lichter.

Verdere upgrades van Taser techniek.

Electroshock Wapen (Wikipedia) inclusief 3 patenten.

Draadloos schokken – Een artikel op kennislink over de verdere ontwikkeling van shockwapens.

Taser misbruik:

Taser 00300 taser m18 en holster

Hoe je het ook wendt of keert, de Taser is een wapen.

Een wapen dat misbruikt kan worden door criminelen, maar helaas ook door wetsdienaars.

Missouri Police taser injured boy 19 times > LINK < Een voorbeeld in een artikel van de Telegraaf over hoe fanatiek de Amerikaanse politie met die elektroshock wapens omgaat!

Het bijbehorende video voorbeeld is op > LINK 2 < te zien en betreft een 19 jarige jongen die flink wat elektroshocks met een Taser kreeg te verwerken!

Speeding Ticket Taser > LINK < Een ander video voorbeeld van het gedrag van de Amerikaanse politie betreffende een aanhouding wegens te hard rijden, ook hij kreeg een Taser elektroshock te verwerken!

Taser Tragedy > LINK < Een video voorbeeld van een confrontatie met de Canadese politie en het gebruik van een Taser met dodelijke afloop, en hij was niet het enigste slachtoffer, zo zijn er in Canada tenminste 16 gevallen bekend waarbij na het gebruik van een Taser het slachtoffer de elektroshock aanval NIET overleefde.

Een veelgehoord argument van de fabrikant wanneer hun product wer een slachtoffer heeft gemaakt, is dat het slachtoffer vermoedelijk drugs- of medicijn heeft gebruikt of een slechte fysieke en/of geestelijke gezondheid had.

Doet me denken aan de argumenten van de farmaceutische industrie, want ook daar vallen jaarlijks slachtoffers en ook zij claimen een slechte gezondheid, of verkeerd gebruik van de “medicijnen”.

Unneccessary Taser Use At Antiwar Demonstration 2005 Pittsburgh Pennsylvania > LINK < Weer een video voorbeeld van overdadig Taser ge(mis)bruik door atie tegen het ronselen van jongeren voor het leger in Amerika wordt door agenten met Tasers op demonstranten geschoten die reeds op de grond liggen en ongewapend zijn.

En ga zo maar door…

Taser 00500 taser mounted on shotgun

22-10-2007 Criminelen komen ook steeds gemakkelijker aan deze stroomstootwapens, zoals blijkt uit dit artikel, je zult maar gezapt worden en je bewustzijn verliezen, iedereen kan ik wet niet wat met je uithalen.

Een inbreker / overvaller krijgt de volle laag van een Taser, nou heb ik weinig sympathie voor inbrekers / overvallers, wat mij betreft is er niets verloren aan de dood van een stuk schorem, maar waar het mij om gaat is dat weer eens is bewezen dat een Taser NIET zoals steeds wordt gezegd “niet fataal” zou zijn.

Teenager dies after being tasered for 37 seconds atwork > LINK < Ook op Liveleak zijn dit soort taferelen te zien, waarbij wetsdienaars buitensporig ge(mis)bruik maken van een Taser waardoor een 17 jarige jongen op z’n werk aan een hartaanval stierf.

En wat dacht je van deze video > LINK < waarbij een jongen vragen stelt tijdens een debat van John Kerry en daarbij wordt geTaserd, een getuige > LINK 2 < meldt echter dat de microfoon werd afgesloten toen de jongen onbeschoft werd, waarna deze begon te schreeuwen en schelden en nog enkele waarschuwingen zou hebben gekregen, waarna pas tot het Taseren zou zijn over gegaan.

Je zou dus kunnen zeggen: “Eigen schuld, dikke bult!”

Maar was die elektroshock van 50.000 Volt daarmee wel gerechtvaardigd?!?

Bij criminelen met een wapen in de hand zijnde een slagwapen of mes mogelijk wel, maar die jongen had een boek in z’n ene hand en was verder ongewapend, men had hem gewoon weg kunnen slepen!

news reporter get tased > LINK < Hier laat een journalist zich met de Taser een elektroshock van 50.000 volt toedienen bij wijze van demonstratie.

Taser als toegang blokkeerder:

Taser 00600 taser shockwave

Verder bestaat er ook nog de militaire toepassing genaamd Taser Shockwave.

Een koppelbare batterij van Taserwapens.

Men claimt voor militair gebruik, maar je kunt er zeker van zijn dat de oproerpolitie deze net zo goed bij demonstraties kan inzetten (bereik 100 meter met 12 Tasers per unit uitbreidbaar met verdere units).

Wel… Ik heb genoeg gezien!

Mensen met hartklachten mogen wel oppassen, evenals doven en slechthorenden (vanwege het driftige / opvliegende karakter van enkele wetsdienaren) en jongeren met een psychotisch etiket als ADHD.

Laten we hopen dat er spoedig een verbod op dit soort wapens komt, zodat we dit soort macho geintjes niet van onze eigen Nederlandse politie hoeven te vrezen!

Stel je voor zeg, je wordt aangehouden en je wilt je gegevens niet verstrekken, waarna de politie even lekker stoer 50.000 volt door je lichaam jaagt (bijwijze van druk uitoefenen)?!?

Is dat even schrikken, denk je alles te hebben gehad over Tasers met hun (naar het schijnt zeer pijnlijke) verlammingsmogelijkheden, komt de Telegraaf op 08-07-2008 met een artikel > LINK ¸waarbij wordt geclaimd dat vliegmaatschappijen armbanden willen aanschaffen voor hun passagiers met daarin verwerkt een GPS bepaling (handig wanneer het vliegtuig onverhoopt mocht neerstorten) en een ingebouwde Taser die men op afstand kan activeren (mocht er iemand vervelend doen).

Tsja, daar zit je dan…

Lekker rustig met je armen over elkaar.

Zit er in de stoel voor jou iemand ruzie te maken.

Drukken ze per ongeluk op het verkeerde knopje en krijg jij een elektroshock ipv van de herrieschopper.

Ja, het moet toch niet veel gekker worden!

Ook zwerven er op het internet video’s rond van mensen die zelf op elektroshock gebaseerde wapens staan te fabriceren, één daarvan is de zogenaamde E.P.G. V 1.0- v4.0 Taser Glove > LINK < Handig, nooit meer op zoek naar lucifers, want met zo’n handschoen steek je gewoon het fornuis aan.

En mocht er iemand vervelend doen, krijgt deze toch ook een schokje!?!

Wat denkt u, zou hier een markt voor zijn?

Tot slot mijn mening over Tasers:

Feit is dat de criminaliteit steeds erger wordt en criminelen steeds harder.

De waarheid over Tasers die met een 50.000 Volt spanningsstoot mensen doden.

Iemand die claimt dat het ONMOGELIJK is, is een doodordinaire leugenaar!

Het kan gebeuren, en enkele situaties die dat kunnen veroorzaken zijn:

  1. Het lijden aan een hartkwaal.
  2. Het lijden aan een psychische aandoening.
  3. Het overmatig / te enthousiast gebruik maken van de Taser knop.
  4. De plaats waar de elektroden het lichaam raken en/of het lichaam vochtig is (regen / zweet).

Het spreekwoord “Overdaad schaadt” gaat ook hier op!

politiek 00100 kabinet balkenende respectloosheid volksvertegenwoordigers

Verder ben ik me terdege bewust van mensen (vooral jongeren, en zeker in deze tijd waar Normen en Waarden steeds verder onderuit zakken in een steeds sneller verloederende samenleving) die voor het handje hebben om de politieagent (die zij zien als een vazal van een corrupte op kapitalistische consumptie gerichte politiek) uit te dagen, waarbij ik me kan voorstellen dat op een gegeven moment de zelfbeheersing van de uitgedaagde agent (al dan niet bewust van zijn buitensporig gewelddadige actie) vergelding zoekt voor het ondermijnen van zijn/haar gezag!

Het sleutelwoord hierbij is RESPECT!

Daar ontbreekt het de mens tegenwoordig steeds vaker aan.

Niet alleen bij de burger zelf, maar vooral bij politici als volksvertegenwoordigers naar de burger toe!

Met de “democratie” nemen deze dames en heren het niet zo nauw.

Hetzelfde geldt voor de Rechten van de Mens.

Doch RESPECT moet men eerst verdienen.

En dat geldt zeker voor die “figuren” in Den Haag!!!

Bron: WorldTheChanges