Opa per satelliet bewaken

zaterdag 21 april 2007 08:42 | louise | 2263 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Oudere mensen moeten ‘gelabeld’ worden, zodat de autoriteiten hen beter in de gaten kunnen houden.


De Engelse minister van wetenschap, Malcolm Wicks, zegt dat satelliettechnologie gebruikt kan worden om mensen in staat te stellen hun fragiele en oudere familieleden te volgen.

Uit een artikel in de Daily Mirror blijkt dat veel families zich zorgen maken over wat er met hun oudere familieleden gebeurt. Zeker wanneer deze Alzheimer hebben. De technologie laat mensen weten of hun naasten veilig zijn volgens Wicks

Wicks: “Momenteel volgen satellieten de planeet al op verschillende manieren. Ik zet nu alleen een discussie op of technologie de maatschappij nog meer kan dienen. We hebben een verouderende populatie waardoor er steeds meer fragiele en demente mensen komen, inclusief meer Alzheimerpatiënten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze mensen toch nog de vrijheid houden om hun leven te leiden.”

Woordvoerder voor de vereniging Help de Ouderen, Paul Bates staat niet negatief tegenover Wicks idee. “Zolang het maar subtiel blijft, kan technologie een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de waardigheid van ouderen.”

Hij spreekt liever niet van ‘labellen’. “Deze technologie kan ervoor zorgen dat families met ouderen, gerustgesteld worden en stabiel blijven.”

Onder het mom van de veiligheid wordt  het bandje met RFID chip geïntroduceerd. De voorloper van de geimplementeerde Verichip

Bron: Telegraaf
Externe link: http://www.yayabla.nl

Reacties

  Opa in de gaten houden.

  zondag 22 april 2007 11:25 | Destrée |

  Moet opa Destrée in de gaten worden gehouden omdat die over Opa Bernhard en oma Beatrix zo grondig bewijst dat zij Oranjefascistische (oorlogs-)misdadigers en wapen- en drugshandelaars zijn?
  Waarbij tante Mabel een ervaardig handje kan helpen?


  Ik sta dus wat "negatief tegenover (opa?) Wicks' idee. “Zolang het maar subtiel blijft, kan technologie een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de waardigheid van ouderen.”
  Opa Charles Destrée.


 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde