Tot 7,5 jaar gevangenisstraf voor cocaïnetransport

maandag 4 maart 2013 19:50 | sueme | 4514 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De rechtbank Den Haag heeft vandaag gevangenisstraffen tot 7,5 jaar opgelegd aan een groep die vorig voorjaar probeerde een partij van 575 kilo cocaïne naar Nederland te verschepen. Een 45-jarige man uit Den Haag kreeg de hoogste celstraf opgelegd, omdat hij volgens de rechtbank een leidinggevende rol had bij het cocaïnetransport.

De officier van justitie bij het Landelijk Parket had tegen deze man een gevangenisstraf geëist van 8 jaar. De officier omschreef hem op zitting als de man die het grote geld verdiende aan de drugshandel, terwijl anderen ‘het vuile werk' moesten opknappen.

De rechtbank veroordeelde een neef van deze hoofdverdachte vandaag tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij fungeerde als tussenpersoon. Een andere mede-organisator van het coketransport kreeg eveneens 5 jaar celstraf. De rechtbank legde 4 jaar cel op aan een chauffeur die de partij cocaïne moest ophalen. Twee andere mannen kregen celstraffen van respectievelijk 3 maanden en drie jaar. Eén verdachte werd vrijgesproken.

Bron: Sueme!

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela