Film versus Realiteit 002 De Killertomaten!
Tomaten en Bacteriën: Hoe gezond is onze groente?
Heb ik net nog een artikel geschreven over een vis die wel 3 dagen over land kan lopen (en de 2 daarover gemaakte horrorfilms Frankenfish en Snakehead Terror) met daarin ingebouwd een informatief stuk over kweekzalm, krijgen we weer een 2e horrorsituatie over groentes, en wel tomaten.
Toen ik iets las over Killer Tomaten, dacht ik in 1e instantie aan een film uit 1978 genaamd: “Attack of the killer tomatoes” (linkerplaatje).
Echter na wat verder over het internet te hebben gesurft, kwam ik er achter dat het GEEN film betrof en ook GEEN verlate 1 april grap.
Ik kwam tussen al die desinformatie bij artikelen in Amerikaanse kranten waarbij het toch echt om tomaten ging, tomaten die op één of andere manier besmet waren met de salmonella bacterie.
Tot nu toe heb ik altijd gedacht dat salmonella (rechterplaatje) kwam van vlees, met name kippenvlees en kippenproducten (eieren).
Het gaat daarbij om een bacterie die echter in de koekenpan of braadpan dood gebakken wordt, waarna het vlees of de eieren verder gewoon consumeerbaar zijn (dit in tegenstelling tot vlees en vleesproducten van o.a. met BSE of varkenspest besmette dieren).
Hoewel de Engelstalige versie van het artikel over salmonella op Wikipedia (die qua inhoud ook nog eens groter is dan de Nederlandse versie) met GEEN woord wordt gerept tussen een link met salmonella en rauwe groente en fruit, wordt op de inhoudelijk kleinere Nederlandse versie wel verband gemaakt tussen salmonella en rauwe groente en fruit (is de Nederlandse versie soms aangepast na de salmonella schandalen in tomaten waar we in Nederland zo weinig van op het nieuws vernemen)?!?
Ook op RIVM die toch een vrij compleet artikel heeft over salmonella wordt met GEEN woord gerept over salmonella en rauwe groente en fruit (alleen vlees en eieren, mayonaise en advocaat).
Afijn…
Youtube FDA still seeking salmonella origin in tomatoes.
Jaydee Hanson (Center for Food Safety) claimt dat dit al de 13e keer is dat er een salmonella uitbraak is in tomaten sinds 1990, terwijl steeds meer voedsel vanuit steeds meer landen wordt geïmporteerd, ontbreekt het de FDA om voldoende onderzoek te doen naar voedselveiligheid om deze te kunnen garanderen.
Een ander punt is dat bedrijven als Monsanto steeds vaker zogenaamde testvelden aanleggen in landen als Mexico (waar gewassen geplant worden die met bv bacteriën en dergelijke zijn gekruist), waarbij men niet zo nauw kijkt en de oogsten van testvelden gemakkelijker tussen oogsten van normale gewassen terecht kunnen komen, zeker als men beseft dat met name het bedrijf Monsanto al vaker heeft aangegeven GEEN speciaal gelabelde etiketten te willen waarop vermeld staat dat het om GENproducten gaat, net zoals dat eerder met haar groeihormoon Posilac het geval was, wat steeds gemakkelijk gaat omdat Monsanto steeds meer overheids-fuctionarissen “in dienst neemt” (lees infiltreert in overheden en gezondheidswaakhonden als het FDA om haar producten gemakkelijker te kunnen verhandelen met zo weinig mogelijk toezicht op eventuele gezondheidsrisico’s)!
Ook in Europa is men begonnen onder hevige druk vanuit Amerika en Canada om zogenaamde proefvelden voor o.a. mais aan te leggen, hierbij wordt de bevolking (als consument) NIET gevraagd of men misschien geïnteresseerd is in die Genetisch Gemodificeerde GIF gewassen, maar gewoon vanuit economisch oogpunt (flink winst maken) vermomd onder (een mogelijk zelf veroorzaakte) voedselschaarste, zeker waar het gewassen betreft waarop een (mijns inziens dubieus verkregen) PATENT rust zodat zaden steeds opnieuw ingekocht moeten worden bij de zaden leverancier, zijnde MONSANTO die wereldwijd overnames doet en joint ventures creëert en de PR opdracht geeft om het bedrijf zelf zoveel mogelijk buiten de (vooral negatieve) publiciteit houden).
Zeker als men beseft dat er veel te weinig toezicht gehouden wordt op dat soort Genbedrijven en vooral als dit soort bedrijven invloedrijke personen ronselen om het toezicht op Genexperimenten wat te versoepelen en Genproducten in het voedingscircuit te krijgen en dan doel ik net zo goed op Europa en de Europese waakhond EFSA!
Meer hierover in mijn artikel “Gezondheid en Kapitalisme 006 Monsanto het Genmonster” dat binnenkort uitkomt.
Surf ondertussen maar eens naar Greenpeace of Monsanto Revolving Doors zodat u een betere indruk krijgt van hoe zo’n bedrijf precies te werk gaat om personeel te ronselen en het inzetten van infiltranten in overheden en gezondheidsorganisaties die in Monsanto’s belang handelen en NIET in die van de consument!
Ik ben blijkbaar weer even afgedwaald, dus snel terug naar salmonella in tomaten!
Tsja, wat moet je nou als blijkt dat salmonella op één of andere manier in de groente terecht is gekomen?
Tomaten eet je immers vaak rauw als garnering bij salade of wat toast met sla, kaas en tomaat.
Op het HOE, is er eigenlijk al een theorie die eigenlijk eens onderzocht zou moeten worden, name(n)lijk:
GENtech experimenten (maar dat komt waarschijnlijk omdat ik al enige tijd bezig ben met informatie te verzamelen over voeding, Gengewassen en het bedrijf Monsanto met haar dubieuze en ongepaste handelswijze), een bedrijf dat al enige tijd werkt aan het kruisen van gewassen met DNA van bacteriën, insecten en virussen in dit geval dus mogelijk een experiment in bv Mexico met tomatenplanten en de salmonella bacterie?!?
Relevante artikelen:
02-07-2002 Opgelet, Salmonella ligt op de loer.
Sinds 10 april 2008 zijn zo’n 228 mensen in 23 staten ziek geworden nadat zij tomaten hadden gegeten met de salmonella variant Saint Paul.
08-01-2007 Salmonella overleeft maag beter doorveranderd DNA.
16-06-2008 FDA focuses on 9 cases for leads in tomato scare.
11-07-2008 Salmonella uitbraak VS breidt zich uit (sinds april 1.000 mensen in 41 staten en Canada besmet aan zeldzame salmonellabacterie Saint Paul)!