Gezondheidskalender 9 februari

Vr 10 Februari 2006 01:44 | Bastiaan | 2367 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

9 februari::.. Neem eens een tomaat



Tomaten bevatten niet minder dan 7 vitamines
-- C, B1, B2, B5, K en E --
als ook provitamine A
en vele minerale zouten,
fosfor, calsium, ijzer, magnesium, mangaan,
zink, koper, natrium en kalium.
Daarnaast kunt u er heerlijke gerechten mee maken


Gevulde cherrytomaten



Benodigdheden:
15 cherrytomate
125 gram smeerkaas
1 eetlepel kervel of bieslook (fijngehakt)
peper en een beetje zout
1 1/2 eetlepel groene peperkorrels

Bereiding:

Was de tomaatjes,
snijd het kapje eraf en verwijder zaad en vruchtvlees
(kan in soep of saus worden gebruikt).
Bestrooi de tomaatjes van binnen
met een beetje zout en peper
en zet ze op hun kop op een stuk keukenpapier
om uit te lekken.
Roer de smeerkaas met de kervel
of bieslook en groene peperkorrels
en vul hiermee de tomaatjes (gebruik een spuitzak)
Garneer het geheel met een paar groene peperkorrels.
Met een beetje olie of sojaroom
wordt dit gerecht nog smakelijker dan het als is.
Bovendien worden de voedingstoffen
in de tomaat dan beter opgenomen.
Al een beetje trek?

Bron: Yosmia