Film versus Realiteit 001 Frankenfish en Snakehead Terror!

Zo 27 Juli 2008 23:28 | knight | 12729 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Frankenfish en Snakehead Terror - Het chemicaliën dumpschandaal:

Frankenfish00100 Film nav dumpschandaal in crofton maryland

Frankenfish – Film uit 2004 – Welcome to the bottom of the foodchain.

Snakehead Terror – Film uit 2004 -

 

Frankenfish en Snakehead Terror zijn niet zomaar films, maar overdreven weerspiegelingen van het ontstaan van een vis met een slangenkop (een vis die zelfs 3 dagen lopend over land kan overbruggen) naar aanleiding van een dumpaffaire in 2002 in een meertje in Crofton, Maryland.

Een meertje waarin het bestrijdingsmiddel retenone (een stof die in tropische planten te vinden is en de ziekte van Parkinson veroorzaakt (afsterven van de hersencellen) werd gedumpt samen met potassium permanganate (een op chemische wijze verkregen zoutsoort en gebruikt wordt als sterk oxidatiemiddel / desinfecteermiddel en diverse medische toepassingen kent waaronder het behandelen van huidaandoeningen en kanker en gebruikt wordt bij aborties).

Het artikel van CBS (LINK “3 dagen lopend hierboven”) geeft aan dat een lokale inwoner de vis had geïmporteerd en in het meertje had losgelaten, maar verklaard verder dat er in 6 andere staten (Hawaii, Florida, California, Maine, Massachusetts and Rhode Island) eveneens meldingen zijn gedaan over deze lopende vis.

Is die inwoner soms al die 6 andere staten afgereisd om daar ook zo’n geïmporteerd visje te deponeren, of zijn er mogelijk nog 6 anderen geweest die zo’n visje hebben geïmporteerd en gedumpt of mogen we aannemen dat er wereldwijd chemische troep wordt gedumpt en geloosd)?!?

Frankenfish00200 Film 2 nav dumpschandaal in crofton maryland

In een tijd waar flink wordt ge-experimenteerd met DNA en waar Genbedrijven ala Monsanto lekker nagenoeg ongestoord zitten te spelen met groeihormonen waaronder het bekende (of moet ik zeggen beruchte) Posilac Bovine Somatotropin (bST, rbST, BGH, rbGH), hoe groot is daarbij de kans dat er iets mis kan gaan met die mijns inziens duivelse techniek (gezien er veel te weinig controle op dit soort experimenten is en testrapporten door de Genbedrijven zelf worden gecensureerd)?

Wat als tijdens zo’n experiment nou eens iets gruwelijk mis gaat en films als Frankenfish en Snakehead Terror nu eens werkelijkheid zouden worden?

Over vissen gesproken…

We kennen waarschijnlijk allemaal de zalm.

Frankenfish00300 greenpeace groeihormoon zalm

Niet die “politiek correcte” Zalm aan de rechterkant die ons bedrogen heeft met de Euro, maar die aan de linkerkant, want we waren bezig met een artikel over groeihormonen en andere genetische toevoegingen.

Ik ga er maar van uit dat de Zalm aan de rechterkant GEEN producten consumeert waarin zich chemische toevoegingen bevinden, die zijn immers voor het normale werkvolk bedoeld.

 

We gaan het dus hebben over de Zalm aan de linkerkant!

Een vissoort die o.a. Nutreco (beursgenoteerd) en haar dochter Marine Harvest (29 zalmkwekerijen en 7 zoetwaterkwekerijen (verkocht in 2005 voor 881 miljoen euro)) in speciale bassins kweekt.

Handig dat bedrijven er kweekvijvers op na houden, want daarmee zouden de zogenaamde vrije vissoorten mogelijk wat meer worden ontzien.

Doch me moeten ons geen illusies maken, voordat zalmen een bepaald lengte hebben zijn er enkele jaren verstreken en deze moeten al die tijd continue bijgevoerd worden, wat een dure zaak kan zijn, dus is het ergens niet onlogisch dat die kwekers allerlei capriolen uithalen om te proberen de groei wat te versnellen zodat de kosten lager worden en sneller aan de zalm wordt verdiend.

Doch…

Hoe zit het met de gezondheid van diegenen die deze genetisch gemodificeerde en met groeihormonen behandelde producten consumeren, en wel over een langere termijn gezien?

Ontkennen dat er genetisch gemanipuleerde vissen bestaan heeft geen zin, vanwege dit uitstekend en compleet rapport van de COGEM van juli 2003 geeft reeds aan dat er zalmsoorten bestaan die genetisch gemodificeerd zijn, dat wil zeggen dat ze zodanig genetisch gemanipuleerd worden dat er een zo groot mogelijk rendement uit te halen valt, o.a. door zalmen sneller en groter te laten groeien, maar ook toevoegingen die de zalm beter resistent maakt tegen bv kou en ziektes.

Frankenfish00400 dna streng en groeihormoon injecties

Nu ben ik GEEN voorstander van dat geëxperimenteer in DNA van dier, mens en plant!

Maar als er dan toch perse geëxperimenteerd moet worden, laat het dan verantwoord gebeuren door:

  1. Te experimenteren in afgesloten ruimtes zodat het natuurlijk evenwicht van de natuur en de voedselketen zo weinig mogelijk in gevaar worden gebracht.
  2. Te experimenteren met overheidstoezicht zodat eventuele milieu catastrofes binnen de perken blijven door goede regulering rampbestrijding en te voorkomen dat genetisch gemanipuleerd materiaal ergens gedumpt wordt.
  3. Door regelmatig onafhankelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van genetische experimenten op de gezondheid en de natuur waarbij opgemerkt dient te worden dat de betrokken bedrijven onder GEEN beding toegang mogen krijgen tot de testresultaten voordat deze geanalyseerd en gepubliceerd zijn zodat deze bedrijven geen cruciale data kunnen achterhouden of wegmoffelen.

Meer weten over de Zalm, volg de volgende LINK

Enkele relevante termen:

Groeihormonen:

Behandeling tegen groeihormonen:

Somatotrophin:

From DNA to Human: Leuke interactieve informatie van de BBC (klik op een nummer en verkrijg de relevante informatie)

Transgene Zalm van de Universiteit Wageningen.

Salmofan stalenkaart 28-01-2003 Een kleurenkaart ontwikkeld door Roche waarmee zalmkwekers hun zalm de juiste vitaminen met kleurstoffen kunnen geven.

Frankenfish00500 zalmkweekkooien - zalm en zalmmoten

2000 Earth Alarm Schotse zalmkwekerijen slecht voor dier, mens. (Nutreco bezit 20% van de Schotse zalmkwekerijen waarbij zalmen opeengepakt in kooien gevoelig zijn geworden voor de zeeluis die met giftige chemicaliën wordt bestreden).

De zalm krijgt hierbij antibiotica toegediend om ziektes te bestrijden ontstaan door die chemicaliën en er worden kunstmatige kleurstoffen toegevoegd om de vleeskleur mooi roze te houden.

Verder zijn er hoge concentraties PCB en Dioxine in die zalmen gevonden (schadelijk voor het menselijk zenuwstelsel, het afweer systeem en het voortplantingssysteem).

2002 Chili: Zalmkweker Nutreco aangeklaagd! (o.a. Antibiotica in zalm).

2003 PCBs in Farmed Salmon (Zalm met PCB (veroorzaakt kanker, leverschade,geboorteafwijkingen etc.).

2003 Contaminated Salmon on sale to public. (zalm met Malachite Green (veroorzaakt genetische mutaties en tumoren)).

2007 – Chemical in petfood also fed to state hatchery fish! (Zalm met melamine).

Bron: WorldTheChanges