Schijngevecht.

Do 6 December 2007 15:08 | Wouter ter Heide. | 2588 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Controverse Wilders-Terpstra, veel geschreeuw en weinig wol.

 

Waar zowel Wilders als Terpstra blijk van geven is gewaande morele superioriteit. Dat is namelijk het kenmerk van belediging, waar beide zich schuldig aan maken. Maatschappelijk of politiek gesproken is van beide heren daardoor niets hoopvols of positiefs te verwachten, omdat belediging niet opbouwend maar afbrekend is. Kortom, de samenleving waarin we elkaar met respect behandelen zal met politici van een ander kaliber Wilders en Terpstra nooit van de grond kunnen komen. In dat licht bezien is het gevecht dat zij voeren dan ook niet meer dan een goedkoop schijngevecht.
 

Bron: Trouw, 1 december '07.

Reacties

    veel geschreeuw en weinig wol

    Do 6 December 2007 18:16 | Angelique |

    ik ben heel erg benieuwd welke "verborgene krachten,organisatie's  enz". hier garen bij spinnen bij dit schijngevecht.


    Ik Hoop Op Wol

    Do 6 December 2007 23:38 | Vincent Brunott |

     


    Elkaar beledigen werkt inderdaad contraproductief. Een anti-Wildersbeweging tegen de verWildering van de samenleving oefent op mij geen aantrekkingskracht uit. Op de TV zag ik Doekle Terpstra verklaren dat hij er niet op gerekend had dat zijn uitspraken direct zulke grote gevolgen zouden hebben en dat hij zich door de vele steunbetuigingen overspoeld voelde. Hij maakte een nerveuze indruk. Ook verklaarde hij nadrukkelijk dat hij eigenlijk helemaal niet uit is op een tegenbeweging maar op een pro-beweging: pro tolerantie, pro gelijkwaardigheid en pro gelijke kansen.


    De media zijn er bovenop gesprongen en blijven hem afficheren als de leider van een tegenbeweging. Het zal voor hem moeilijk worden zich van dat imago te verlossen. Verder stelde hij nadrukkelijk dat hij zich voor zijn uitlatingen verantwoordelijk voelt. Hij wil de vele steunbetuigers niet in de steek laten en voelt zich ertoe gedrongen om zo snel mogelijk met vertegenwoordigers van allerlei maatschappelijke organisaties te gaan 'brainstormen' om de vooralsnog abstracte idealen concreet vorm te geven. Hij hoopt binnenkort met voorstellen te komen die de daartoe nodige veranderingen in de samenleving kunnen bewerkstelligen.


    Ik heb geen zin om, aan de kant staande, bij voorbaat te roepen dat het allemaal zinloos is. Wel geloof ik vast dat politieke oplossingen altijd een eindproduct zijn. Het begint bij bewustzijn. Bij ons. We dienen allemaal moeite te doen om goed wakker te zijn. Maar dat neemt niet weg dat het initiatief van Doekle Terpstra tot iets goeds zou kunnen leiden. Ik zie aan hem dat hij het goed bedoelt en dat hij op zijn manier moeite doet er iets van te maken maar hij lijkt haast te bezwijken onder de druk om op korte termijn met iets concreets te moeten komen. Tsja, daar is inderdaad nogal wat kaliber voor nodig.


    Straalt bovenstaand artikel trouwens niet ook iets uit van gewaande morele superioriteit? Zouden de heren Wilders en Terpstra zich door bovenstaand artikel beledigd kunnen voelen?...