Operatie 'rooie veren'.

vrijdag 24 augustus 2007 09:31 | Wouter ter Heide. | 2367 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Helaas beseft Jacques Monasch, de initiatiefnemer van operatie ‘rooie veren’, niet dat onze tijd niet vraagt om een PvdA die met ‘rooie veren’ weer vleugels krijgt. Heden ten dage beseft de overgrote meerderheid van het electoraat immers dat de grote maatschappelijke problemen (armoede, milieuvervuiling, terrorisme en zo meer) partijpolitiek noch economisch van aard zijn en zodoende om een aanpak vragen die het partijpolitieke en economische denken overstijgt!
Deze bijdetijdse aanpak vraagt dan ook niet om een sterke PvdA, maar om sterke onafhankelijke personen die inzien dat het hoog tijd wordt voor een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD) waarin het parlementaire en monetaire bestel (als de bron van alle ellende) openlijk aan de kaak wordt gesteld. Via die broodnodige BMD zal op termijn een definitieve punt gezet kunnen worden achter het vermaledijde huidige tijdperk waarin de leugen (het uitzichtloze partijpolitieke en economische denken) de macht in handen heeft, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Want: “Als er één schaap over de dam is, dan ….. “.

Bron: NRC Handelsblad 23 augustus.

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi