Operatie 'rooie veren'.

Friday 24 August 2007 09:31 | Wouter ter Heide. | 2268 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Helaas beseft Jacques Monasch, de initiatiefnemer van operatie ‘rooie veren’, niet dat onze tijd niet vraagt om een PvdA die met ‘rooie veren’ weer vleugels krijgt. Heden ten dage beseft de overgrote meerderheid van het electoraat immers dat de grote maatschappelijke problemen (armoede, milieuvervuiling, terrorisme en zo meer) partijpolitiek noch economisch van aard zijn en zodoende om een aanpak vragen die het partijpolitieke en economische denken overstijgt!
Deze bijdetijdse aanpak vraagt dan ook niet om een sterke PvdA, maar om sterke onafhankelijke personen die inzien dat het hoog tijd wordt voor een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD) waarin het parlementaire en monetaire bestel (als de bron van alle ellende) openlijk aan de kaak wordt gesteld. Via die broodnodige BMD zal op termijn een definitieve punt gezet kunnen worden achter het vermaledijde huidige tijdperk waarin de leugen (het uitzichtloze partijpolitieke en economische denken) de macht in handen heeft, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Want: “Als er één schaap over de dam is, dan ….. “.

Bron: NRC Handelsblad 23 augustus.

 Quote

All things are connected. Whatever befalls the earth, befalls the sons and daughters of the earth. Man did not weave the web of life; he is merely a strand in it. Whatever he does to the web, he does to himself.
Chief Seattle