De nachtmerrie - deel 04 De bankensector een wereld van corruptie en fraude!

Do 9 Mei 2013 08:40 | knight | 3669 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Laten we beginnen met de huidige financiële crisis.

Ontstaan doordat private financiële (zowel Amerikaanse (waaronder Goldman Sachs) als Europese (waaronder Deutsche Bank)) instellingen dubieuze financiële pakketjes samenstelden waarin verliesgevende rommel hypotheken zaten verborgen.

http://www.bartstaes.be/pdf/DeOnzichtbareHand_BartStaes.pdf

2013 013 de nachtmerrie deel 04 - Bankencrisis en Bailout

Bank of Amerika zou dit soort rommelhypotheken hebben doorverkocht aan Fanny Mae en Freddy Mac!

Moet daarbij aan Fanny Mae 1,34 miljard dollar uitkeren en aan Freddy Mac 1,28 miljard dollar!

>>> http://www.nu.nl/economie/2941710/aanklacht-bank-of-america-rommelhypotheken.html

VIDEO >>> http://www.zie.nl/video/algemeen/Aanklacht-Bank-of-America-om-rommelhypotheken/m1nz23qfb4u3

>>> http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/01/0103_1500_bank_of_america_regeling_rommelhypotheken.xml

Deutsche Bank zou een schikking hebben getroffen met het Nederlandse ambtenaren pensioenfonds ABP, dat zich met enkele 10-tallen miljoenen laat afschepen!

ABP zou tevens nog enkele zaken hebben lopen tegen Goldman Sachs, Merrill Lynch, Credit Suisse, Morgan Stanley en Ally Financial!

>>> http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/headlines/artikelen/15207-abp-schikt-opnieuw-inzake-rommelhypotheken.html

>>> http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/headlines/artikelen/15751-abp-schikt-met-goldman-sachs.html

De Amerikaanse kredietbeoordelaars “Fitch”, “Moody’s” en “Standard & Poors” voorzagen deze dubieuze financiële pakketjes daarbij van een “veilig” label, waarna beurzen als Wall-Street deze op de markt brachten!

Hierbij werd dan en lucratieve winstgevendheid in het vooruitzicht gesteld, doch de huidige crisis laat duidelijk zien waartoe deze grootschalige fraude van de financiële wereld heeft geleid!

Behalve de financiële instellingen die deze dubieuze financiële aanboden, zou ook de Amerikaanse overheid hebben verdiend aan de verkoop van deze rommelhypotheken, en wel 25 miljard dollar!

>>> http://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/3149240/vs-verdienden-25-miljard-met-rommelhypotheken

De “kapitalistische lobby” in de advies gevende organen binnen de overheden, haalden “de overheden” over om de financiële instellingen aan “particuliere parasieten” (die zich verschuilen achter anonieme investeringsfondsen) te verkwanselen…

Daarbij werd deze “particuliere parasieten” tevens de vrijheid gegeven, o.a. door het verzuimen toezicht te houden op de financiële instellingen vanwege de naïeve gedachte van zelfregulering, steeds risicovollere financiële constructies te creëren waaraan zij lucratief miljarden verdienden.

Zoals was te verwachten, is hun roekeloos handelen omgeslagen in een crisis van MEGA proporties.

Niettemin is diezelfde “kapitalistische lobby” wederom bezig “de overheden” ervan te overtuigen om de particuliere financiële sector met belastinggeld van “bailouts” te voorzien om te voorkomen dat zij omvallen.

Ironisch genoeg worden hierbij diegenen die voorheen miljarden verdienden aan dubieuze risicovolle financiële constructies die uiteindelijk tot de huidige financiële crisis hebben geleid, nu gecompenseerd voor hun huidige verliezen d.m.v. belastinggeld afkomstig van de gedupeerden, i.p.v. te worden vervolgd voor hun bijdrage aan de diverse crisissen!

De burger draait als belastingbetaler, consument en werknemer op voor de crisis van de “Elite”:

 

  1. Belastingbetaler in de vorm van de in Europees verband opgerichte “noodfondsen” waaronder de EFSF en de ESM, zowel als in de vorm van “leningen en toezeggingen” aan de ECB en het IMF en niet te vergeten directe miljarden leningen aan in financiële nood verkerende landen zelf, en wel door geld te lenen op de kapitaalmarkt tegen een lagere rente vanwege de eigen AAA kredietrating, waarna dit geld wordt uitgeleend aan de in financiële nood verkerende landen tegen een hogere rente, die overigens lager is dan wanneer die landen zelf geld van de kapitaalmarkt zouden moeten aantrekken, niettemin kleven er risico’s aan deze handelswijze van “de overheid”.
  2. Werknemer in de vorm van grootschalige “hervormingen in de arbeidsmarkt” (de massale opkomst van “arbeidsmigranten” die baanverlies en lagere lonen teweeg veroorzaken), en dat is nou precies waar de Europese Commissie op uit is, lagere lonen binnen de Europese Unie zou de concurrentiepositie van Europese multinationals op de globale markt sterk verbeteren, dat daarmee steeds meer armoede binnen Europa wordt gecreëerd is blijkbaar slechts bijzaak.
  3. Burger en Consument vanwege de jaarlijkse bezuinigingen op zowat alle sociale voorzieningen en rechten van burger zowel als werknemer, en het tegelijk doorvoeren van belasting- en premieverhogingen die tot steeds meer koopkrachtverlies lijden waarbij meer armoede ontstaat!

NL 40 MILJARD EURO ESM >>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Stabiliteitsmechanisme

NL 17 MILJARD EURO IMF >>> http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2011/12/Nederland-leent-maximaal-17-miljard-aan-IMF-ELSEVIER325236W/

Na Ierland, Portugal en Griekenland doen Cyprus en Spanje een beroep op de noodfondsen, wie volgt?

Al met al een VEEL TE HOGE prijs, en het eind is overigens NOG LANG NIET in zicht!

Afijn…

2013 014 de nachtmerrie deel 04 - Banken hypotheken en leningen

Waar ik het eigenlijk met U over wil hebben is de dubieuze wijze waarop financiële instellingen te werk gaan bij het creëren van geldwaarde vermindering door reële winst te claimen op het uitlenen van virtueel (niet bestaand) geld en het op dezelfde wijze verstrekken van hypotheken!

Diefstal: Niet in de vorm van het traditioneel plunderen van bankrekeningen, maar in de vorm van het creëren van geldwaarde vermindering, en daarbij maken de Financiële Instellingen gebruik van de term: “Fractioneel Reserve Bankieren”!

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

Dat “de overheid” akkoord is gegaan met de invoering van dit dubieuze systeem, heeft met grote waarschijnlijkheid te maken met het feit dat “de overheid” meeprofiteert van deze vorm van diefstal.

In 1e instantie doordat elke transactie in de financiële wereld belastinginkomsten genereert, hoe meer transacties hoe meer belastinginkomsten worden gerealiseerd!

In 2e instantie doordat de “winsten” die de financiële sector hiermee claimt te realiseren eveneens worden belast!

We moeten ons goed realiseren dat door het heffen van belasting op vermogens verkregen uit deze vorm van diefstal, “de overheid” deze dubieuze activiteiten eigenlijk een legale status verschaft!

De volgende website meent uit te kunnen leggen HOE financiële instellingen geld uit het niets creëren!

In grote lijnen klopt wel wat er staat, doch er zitten enkele ongeregeldheden in.

>>> http://www.wacholland.org/nieuws/wat-het-probleem-van-het-huidige-monetaire-systeem

Het voorbeeld:

Jan zou volgens het voorbeeld 1.000 euro op de bank zetten!

De bank zou (rekening houdend met de 10% reserveratio waaraan de financiële instellingen sinds 1998 dienen te voldoen) daar 90% ofwel 900 euro van uit mogen lenen aan Kees!

>>> http://en.wikipedia.org/wiki/Reserve_requirement

Het totale vermogen zou op dat moment 1.900 euro bedragen!

De banken hebben dus 900 euro uit het niets gecreëerd!

Het startbedrag was immers de 1.000 euro van Jan!

Kees dient echter over deze niet echt bestaande 900 euro rente te betalen aan de banken!

Tot zover is het verhaal duidelijk.

“Maar het gaat nog een stapje verder. Kees gaat met zijn 900 euro naar bank B en zet het op een rekening.”

De stelling dat Kees zijn 900 euro ook op een bank zou zetten en zodoende het effect zou versterken is volkomen belachelijk!

Kees krijgt namelijk net als Jan een nominale lage rente op zijn banktegoed!

Particuliere banken zijn nu eenmaal geen liefdadigheidsinstelling en moeten winst genereren voor hun (groot)aandeelhouders, ofwel Kees moet een veel hoger percentage rente betalen op zijn lening dan hij als vergoeding zou krijgen van de bank door het op een bankrekening te deponeren!

Het is dus volkomen onlogisch dat Kees geld leent tegen maximaal 15% van de bank om het op een eigen bankrekening te zetten en afgescheept te worden met enkele procenten!

>>> http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wat-is-kredietvergoeding-en-wat-is-het-maximale-kredietvergoedingspercentage.html

Deze fout wordt overigens door meer mensen gemaakt, zo ook in de volgende (Engelstalige) video!

Deze video is echter een aanrader, want het gaat veel dieper in op de waanzin waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=euhkIesmW7E

Niettemin is er overigens wel sprake van enkele factoren die dit effect dramatisch versterken!

  1. De winst die banken claimen te hebben behaald wordt eveneens bij het eigen vermogen opgeteld, dit stelt ze tevens in staat weer meer geld uit te lenen!
  2. Banken mogen elkaar tegen speciale lage Euribor tarieven geld uitlenen!

Hierdoor kunnen zij de indruk wekken over een veel groter vermogen te beschikken, waardoor zij hun uitleencapaciteit wederom kunnen verhogen, de risico’s nemen daarbij echter eveneens toe!

2013 015 de nachtmerrie deel 04 - banken lenen tegen euribor tarieven

>>> http://nl.euribor-rates.eu/

>>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Euribor

>>> http://www.homefinance.nl/algemeen/informatie/euribor.asp

Zo op het eerste oog lijkt het alsof er niets vreemds aan de hand is bij deze financiële constructies, aangezien op het moment dat Kees zijn “banklening” heeft afbetaald, het uit het niets gecreëerde geld vanzelf weer uit het financiële circuit verdwijnt!

Men vergeet echter de “winst” die de banken claimen te hebben verdiend bij de uitoefening van deze dubieuze financiële constructies!

Jan heeft immers nog steeds zijn 1.000 euro.

Sterker nog…

Jan heeft aan het eind van het jaar 1.000 euro + rente!

Waar komt die rente vandaan?

Betaald uit de “winst” die de banken claimen te hebben behaald uit deze dubieuze transacties?

Een “winst’” die overigens ALLEEN gerealiseerd kan worden als financiële instellingen ZELF geld creëren!

Verder dient te worden opgemerkt dat de Europese Unie deze waanzin niet alleen ondersteund, maar zelfs aanmoedigt door de “reserveratio” van 10% te verlagen naar 2% in 2011, en zelfs 1% in 2012!

2013 016 de nachtmerrie deel 04 - Europa verlaagt reserveratio ECB naar 1

Waarschijnlijk in een poging de (door de aanhoudende crisis onrustig geworden) banken aan te moedigen gewoon op de oude voet door te blijven gaan met het onderling uitwisselen van geld!

>>> http://www.dnb.nl/en/statistics/eline-dnb/Monetary-institutions/news-archives/dnb266479.jsp

“With reference to Regulation (EU) No 1358/2011 of the European Central Bank of 14 December 2011 amending Regulation (EC) No 1745/2003 on the application of minimum reserves (ECB/2003/9) (ECB/2011/26), the reserve ratio for holding minimum reserves has been lowered from 2% to 1% effective 18 January 2012.”

Als we dit systeem eens serieus onder de loep nemen, wordt duidelijk dat het om een ingewikkelde financiële constructie handelt die het mogelijk maakt op steeds grotere schaal diefstal te plegen.

Geen diefstal in de zin van het ontvreemden van geld, maar diefstal in de zin van het creëren van waardevermindering van het reeds in omloop zijnde geld!

(HOE zit het overigens wanneer mensen hun hypotheken en leningen NIET terug kunnen betalen, want dan kunnen de “geldschieters” hun “virtueel gecreëerde” geld immers NIET uit de markt onttrekken, anders dan de gemaakte “schulden” kwijt te schelden, zoals dat nu bij met name de Griekse banken gebeurd?)

Om dit uit te leggen maak ik gebruik van de term “INFLATIE”!

>>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie

2013 017 de nachtmerrie deel 04 - Diefstal door geldwaardevermindering

Inflatie (opblazen) ofwel in dit geval een toename van geld waardoor de waarde van het geld minder wordt.

Als we afgaan op de definitie van “inflatie”, maken de banken zich dus eigenlijk schuldig aan diefstal.

De banken claimen immers reële winsten te hebben behaald uit het “uitlenen” van virtueel geld, en brengen op deze slinkse wijze steeds meer geld in omloop, waardoor het bestaande geld steeds meer in waarde verliest!

Jan mag dan officieel nog steeds 1.000 euro bezitten (even de rente daarop buiten beschouwing gelaten).

Neemt niet weg dat wanneer Jan iets wil kopen, hij daar meer geld voor neer moet tellen omdat zijn geld minder waard is geworden.

Even terug naar de website van Wacholland:

>>> http://www.wacholland.org/nieuws/wat-het-probleem-van-het-huidige-monetaire-systeem

De website zou bij “probleem2: Grote banken zijn to big to fail:” de indruk kunnen wekken dat de grote banken ABN-AMRO, ING en FORTIS waarover zij eerder spraken, het monopolie zouden hebben op het creëren van geld, doch dit was tot voor kort alleen voorbehouden aan DNB, zijnde de Centrale Bank van Nederland.

Toen DNB in 1999 toetrad tot het Europese Stelsel van Centrale Banken, moest zij afstand doen van het recht om geld te creëren, dit recht werd daarbij aan de ECB overgedragen!

Het privatiseren van de financiële sector was de 1e stommiteit van “de overheid”.

Het uit handen geven van de macht om geld bij te drukken aan de ECB was de 2e stommiteit van “de overheid”.

Artikel 104 van het verdrag van Maastricht uit 1992 laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Artikel 104 van het Verdrag van Maastricht uit 1992 bepaalt daarnaast ondubbelzinnig: "De centrale bank is in het geheel niet gehouden om de regering van krediet te voorzien, de centrale bank kan niet gedwongen worden zulk een krediet te verschaffen". Door deze Europese wet is de ECB feitelijk een kopie geworden van de Amerikaanse Federale Reserve (FED).

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Nederlandsche_Bank

>>> http://www.unitynet.nl/achter%20de%20schermen/mondiaal%20misbruik%20van%20geldscheppen.htm

>>> http://forpressfound.livejournal.com/34209.html

Hoe alles in zijn werk ging leest u op de volgende link (Engelstalig)

>>> http://michael-hudson.com/2010/07/from-marx-to-goldman-sachs-the-fictions-of-fictitious-capital1/#footnote-36

Protocol 7:

Betreft de voorrechten en immuniteiten van de Europese Unie!

Erg interessant om te zien hoe de Europese Unie zichzelf boven de Nationale wetten plaatst, en daarbij zichzelf onschendbaarheid geeft en bovendien vrijstelling van ALLE directe belastingen.

Deze onschendbaarheid betreft archieven, bedrijven en terreinen, alsook de leden van het Europees Parlement.

In artikel 22 claimt men dat diezelfde voorrechten en immuniteiten ook voor de ECB gelden, inclusief vrijstelling van belastingbetaling!

>>> http://www.ecb.int/ecb/legal/pdf/nl_protocol_7_from_c_11520080509nl02010328.pdf

Kennis is Macht!

 

Bron: WorldTheChanges