Oostenrijkse politie pakt 105 kilo cocaïne & corruptie bij de Kripo (boek)

Ma 18 April 2011 14:38 | sueme | 5703 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

105 kilo cocaïne Oostenrijk 
De politie in Oostenrijk heeft een auto aangehouden die 105 kilo cocaïne vervoerden. De drugs zaten in 3 koffers. Een 34-jarige & 35-jarige man met de Canadese nationaliteit zijn gearresteerd.


De drugs kwamen uit Columbia en waren op weg naar Ljubljana, Slovenië. Eigenlijk zou de levering op 12 april in Salzburg plaatst vinden, maar de smokkelaars waren op de hoogte dat de politie hen op het spoor was. Doordat de politie hun telefoons afluisterden wisten zij dat  het transsport via Salzburg niet per vliegtuig maar nu met de auto naar Ljubljana zou gaan. Hierdoor konden zij de partij onderscheppen.

Deze 105 kilo is de grootste drugsvangst ooit van de Salzburger politie en de 3e grootste vangst ooit in Oostenrijk. Overigens zou de politie getipt zijn door een informant. Het was een samenwerking tussen Generalpolizeidirektion Zagreb, het Bundeskriminalamt (BKA), LKA Salzburg, BKA Wiesbaden & de Oostenrijkse Cobra.


Overigens staat Oostenrijk bekend in het milieu wegens veel corruptie onder de agenten van de Suchtgift-afdelingen. Grote hoeveelheden cocaïne worden dan ook bijna nooit gevonden. Het gebruik van cocaïne onder agenten, rechters en politici is in Oostenrijk een publiek geheim. Dit geldt zeker voor de jetset-scene (Salzburg, Wörthersee & Wenen) in Oostenrijk.

Bron: Sueme!