UPDATE: Agent doodgeschoten in het Groningse Baflo (video)

donderdag 14 april 2011 01:10 | sueme | 4202 keer bekeken | 0 reacties | 8 x aanbevolen
Bij een schietincident in het Groningse Baflo is een 48-jarige politieagent om het leven gekomen. Een andere agent raakte gewond. De 25-jarige schutter is gearresteerd.


Het incident vond plaats in de Heerestraat in Baflo. De agenten reageerden op een melding van een geweldsmisdrijf. Toen ze op het adres aankwamen werden zij beschoten.


De omgeving is afgezet voor onderzoek. Volgens getuige is er veel politie aanwezig & vlogen er meerdere helicopters boven het Baflo.

Om 24u geeft de politie een persconferentie op het hoofdbureau in Groningen. LATER MEER
 
(Bron fotos: 112groningen.nl)

UPDATE: Volgens onbevestigde bronnen zou een 15-jarige meisje (ene M.) door de latere schutter met een brandblusser doodgeslagen zijn in een appartement. Tevens zou de dader voor zijn arrestatie zijn neergeschoten. Ook krijgen wij meerdere berichten binnen dat de agent met zijn eigen pistool is doodgeschoten. DIT IS NOG NIET BEVESTIGD!


UPDATE 2: Het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij wordt overgenomen door de politiekorpsen van Friesland en Drenthe. Dat heeft te maken met de dood van de Groningse agent. Om zeker te zijn van een onafhankelijk onderzoek, worden andere politiekorpsen ingezet.


UPDATE 3: Zojuist is op de persconferentie bevestigt dat een 48-jarige agent en een vrouw zijn omgekomen. Tevens is een 22-jarige agente & een omstander gewond geraakt.

De politie bevestigde het volgende: Rond 20u woensdagavond kreeg de politie een melding van mishandeling in een huis aan de Heerestraat in Baflo. Binnen werd een dode vrouw gevonden. De dader zou richting het station zijn gevlucht. De politie trof de verdachte daar aan en er onstond een schietpartij, waarbij de 48-jarige agent om het leven kwam en de 22-jarige agente en een omstander gewond raakten. 


UPDATE 4: De Telegraaf schrijft nu ook dat het vrouwelijk slachtoffer vrijwel zeker met een brandblusapparaat is doodgeslagen. Offcieel is dit nog niet bevestigd.


UPDATE 5: Lees HIER het persbericht van de politie.

Bron: Sueme!