Het nieuwe Terrazzo heet Barosso.

Za 18 September 2021 15:07 | Liefdeskruiden | 115 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Terrazzo is een verzamelnaam voor gebroken marmer-, graniet- of zandsteen korrels, waar door een toevoeging van cement een mortel van wordt gemaakt die in een laag van ongeveer 1,5 cm op een geschikte ondergrond kan worden aangebracht.
Vroeger werd Terrazzo veel gebruikt in Italië, waar veel marmer wordt gevonden. Tegenwoordig wordt het in heel Europa gebruikt om de mooiste Terrazzo vloeren van te maken. 

Er zijn heel veel soorten gietvloeren waarvan de Terrazzo vloer er één is. Een gietvloer is comfortabel vrijwel onderhoudsvrij en heel geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

?De ondergrond van een gietvloer wordt gevormd door een betonnen vloer. Dat kan een nieuwbouw huis zijn, maar ook een renovatieproject of bedrijfsvloer. Door de vele voordelen wordt er steeds meer voor gekozen om een woonkamer, badkamer of keuken van een betonlook vloer te voorzien. 

Terrazzo wordt Barosso.

Eén van de nadelen van een terrazzo vloer is dat het niet flexibel is. Daardoor kunnen er scheurtjes in het vloeropppervlak optreden. Na veel onderzoek en uitgebreid testen is er nu een terrazzo soort die wel flexibel is en dus nog beter geschikt voor elke ruimte waarvan je wilt dat het niet alleen mooi is, maar ook mooi blijft. Deze nieuwe soort is ontywikkelt door Zilva vloeren en wordt door hun Barosso genoemd. 

BAROSSO!

Deze nieuwste gietvloer wordt vervaardigd met marmer uit de groeven van Italië. Door deze toevoeging krijg je een naadloos marmer uitstraling met het comfort van een elastische vloer. Hierin zijn diverse keuze mogelijkheden van basiskleuren en marmers.

Systeemdikte gemiddeld 7mm, Elastisch, naadloos, goede RC waarde 0,04 Kw/m2, vloer stofdicht.

Deze moderne vloer is geschikt voor woonkamer, keuken, slaapkamer, sportvloer, appartementen (met rubber ondervloer), badkamer (met antislip), kantoren, winkels, trappen, vloerkoeling en vloerverwarming.

Wilt u weten wat dit voor uw woning of vloer kan betekenen? Neem dan contact op met Zilva Gietvloeren op 0318-304249. We ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie in onze showroom en nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden.