Stem tegen Brussel het symbool van bemoeizucht en ineffectieve organisatie

maandag 3 februari 2014 13:29 | deonderzoeker | 2197 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Een discussie die straks van grote invloed zal zijn op de Europese verkiezingen gaat over de vraag of Nederland beschouwd moet worden als een provincie van Duitsland en Duitsland van Europa. Of dat er, zoals Baudet en zijn medestanders zeggen, sprake is van nationale gemeenschappen, die elk behoefte hebben aan een grote mate van autonomie.

Het antwoord lijkt me te zijn dat we hier met een valse tegenstelling te maken hebben.  De meeste publieke zaken zijn in Nederland op nationale schaal georganiseerd, d.w.z. autonoom. Maar de verbindingen met het buitenland zijn heel frequent en voor de welvaart absoluut noodzakelijk. Onze autonomie bestaat onder meer hier uit dat we op een aantal terreinen vrijwillig samenwerking zoeken met anderen. Meestal met onze buren, maar als het nodig is ook met landen aan de andere kant van de wereld. Lees verder bij de bron

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti