Verenigde Staten van Europa

Di 13 Oktober 2009 20:11 | truman-act | 2723 keer bekeken | 2 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Tot 12 Juni 2013 zijn staten van de EU nog in de mogelijkheid om nationale regulering rond (oneerlijke)handelspraktijen door te voeren indien nodig. Na die datum is dan de maximale harmonisatie zoals het zo mooi is geformuleerd dan eindelijk bereikt. Dan zal de EU verdacht veel op de Verenigde Staten gaan lijken met federale en staats-constituties. We kunnen het dan beter de Verenigde Staten van Europa gaan noemen want we krijgen natuurlijk ook al een president.

Engelstalige Wiki

Implementation (invoering)

The Directive requires the member states to pass laws by no later than June 12, 2007 incorporating it into their own internal national law by December 12, 2007. However, until at least 12 June 2013, Member States will continue to be able to apply more protective national rules deriving from European directives insofar as it is necessary and proportionate to do so (Article 3(5)), meaning that maximum harmonisation may not be complete before that date. There will be a major review of the operation of the Directive by 12 June 2011 (Article 18).

 

Iets anders....

 

Dit heeft er niet zo heel veel mee te maken maar dit is de reden waardoor er sommige amerikanen een gevangenisstraf opgelegd hebben gekregen omdat ze weigerden inkomstenbelasting te betalen. Er zijn mensen die beweren dat het betalen van inkomstenbelasting in de Verenigde Staten op vrijwillige basis is en dat de I.R.S. ( belastingdienst) geen wettelijke basis heeft om die belasting te innen. De rechters in de VS zijn het daar echter niet mee eens, ik hoorde de vergelijking met stoppen voor een rood stoplicht om 3 uur in de nacht: daar stop je ook terwijl het eigenlijk niet zou hoeven. Dat slaat natuurlijk nergens op maar het feit is wel dat het in de wet staat, voluntary compliance. Voluntary Compliance kan worden vertaald als vrijwillige naleving van de regels daar is dan dus wel discussie over mogelijk lijkt mij. Ik ben een leek op dat gebied dus ik zal zelf maar geen conclusies trekken maar ik vind het wel vreemd.

Compliance wordt ook in het nederlands gebruikt:

 

EN: compliance NL: compliance
Definitie: (Nederlands) Compliance is de functie die in de meest algemene zin toeziet op naleving van regels die te maken hebben met de bevordering en handhaving van de integriteit en professionaliteit van een financiële instelling alsmede haar bestuurders en medewerkers met als doel compliance risico's te beheersen en eventueel daaruit voortvloeiende schade te voorkomen dan wel te beperken.

Wederom uit de Engelstalige wiki:

Voluntary compliance is one of possible ways of practising corporate social responsibility.

Voluntary compliance is seen as an alternative to the state-imposed regulations on company's behaviour. Proponents of voluntary compliance argue that it is in company's own interest to behave socially responsibly and that in pursuit of good public image, company will withdraw from doing actions, which could damage its perception by public. Thus there is no need for state regulations.

On the other hand, opponents deem that companies may claim to voluntary adhere to self-imposed regulations but in practice they often follow profit maximising behaviour often violating stakeholder's interests. However, such behaviour may be problematic not only morally or ethically but also legally: corporate codes of conduct may give rise to legal obligations pursuant to national laws of European Union member states implementing the Unfair Commercial Practices Directive or pursuant to consumer protection laws in other jurisdictions, including (subject to the effect of the Federal and State constitutions) the States of the United States of America.

In the United States, voluntary compliance may also refer to an argument made by tax protesters, who suggest that payment of income tax is voluntary, and not legally enforcable. However, this argument is rejected by the Internal Revenue Service,and has not been accepted by the U.S. courts.

Reacties

    Re: Verenigde Staten van Europa

    Wo 14 Oktober 2009 12:38 | Vincent Brunott |

    Helemaal geen belastingen willen betalen is wel erg Amerikaans. Bill Clinton kondigde destijds aan de superrijken ten gunste van de onderkant en de middenklasse zwaarder te gaan belasten en werd vervolgens president maar doorgaans maken presidentskandidaten die met verhoging van de belastingen dreigen geen schijn van kans en ook in veramerikaniserend Europa hoef je daar niet meer mee aan te komen.

    Een staat die geen belastingen int heeft geen inkomsten en is dus platzak en machteloos. Er is wel een discussie die zo nu en dan weer oplaait: Laten we de inkomstenbelasting afschaffen en alleen belasting heffen over de uitgaven. Ik denk dat dat neer zou komen op een forse verhoging van de BTW-tarieven en dat dat geen einde zou maken aan alle gejammer en geklaag...

    Wat mij vooral dwars zit is dat de staat niet van ons is maar van het bedrijfsleven. Ik heb niets tegen een rijke staat als die staat maar van ons is en het belastinggeld gebruikt voor het behartigen van onze belangen. In plaats daarvan behartigt de staat de belangen van het bedrijfsleven en dat heeft o.a. allerlei bloederige oorlogen tot gevolg.

    Een belangrijk deel van de oplossing van alle problemen die onze aarde en onszelf bedreigen bestaat uit het drastisch scheiden van 'staat en bedrijfsleven'. Maar omdat het 'heilige bedrijfsleven' de nieuwe kerk is en ons bijvoorbeeld het dogma van de 'vrije markt' oplegt, zal het moeilijk zijn om die scheiding te realiseren. De religie van het bedrijfsleven kent ook wel heel erg veel goedgelovige aanhangers: Gelovigen die zich vanaf de kansel, dus via de gevestigde media en het onderwijs, hebben laten hersenspoelen.

    Als er een paar zeer ernstige rampen plaatsvinden waarvan de oorzaken voor iedereen duidelijk zichtbaar bij het kapitalistische bedrijfsleven liggen, keert de wal misschien het schip...


    Michael Seed

    Do 12 November 2009 06:09 | Butcherprophet |

    https://schooiers.actieforum.com/nederlands-f1/socialisme-papisme-t20.htm#69" target="_blank">President van Europa

    Volgens artikelen die ik tegen kwam, is er sprake van mogelijk presidentsschap van Fabiaans Socialist Tony Blair. Zijn Franciscaanse Biechtvader heet Michael Seed.

    Michael Seed, de Biechtvader van Tony Blair

    Michael Seed

    Tony Blair kon pas officieel Rooms Katholiek worden, nadat hij geen Minister President meer was van de Britten. Maar in de EU natuurlijk is dat niet zo, neen, dat gaat allemaal illegaal, net zoals in Nederland!