Nobelprijswinnaar Barack Hussein Obama

Vr 9 Oktober 2009 11:41 | truman-act | 2395 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Barrack Obama heeft de Nobelprijs voor de vrede gewonnen is zojuist bekend gemaakt. Hij verdient deze prijs voor zijn inspanningen voor vrede over de wereld, met name in het midden oosten. Het is natuurlijk wel een feit dat Obama zich meer inzet voor vrede dan de vorige President maar of zijn inspanningen dan zo succesvol zijn is weer een ander punt. Obama is de vierde president van de Verenigde Staten die de prijs in ontvangst mag nemen, Woodrow Wilson was de laatste zittende president van de VS die deze prijs 90 jaar geleden in ontvangst mocht nemen.

Obama zou de nieuwe hoop van de wereld zijn, hij zou bijvoorbeeld Quantanamo Bay sluiten en het leger zou zich terug trekken uit Afghanistan. De gevangen worden door de amerikaanse overheid verspreid over de wereld zodat de sluiting eigenlijk niks uit heeft gemaakt want ze gaan op dezelfde voet verder, er zijn geen rechten. Ten tweede hoor ik alleen maar over extra troepen sturen naar Afghanistan en Irak waarbij Nederland zich ook regelmatig laat chanteren om mee te doen.

Ik vind het onbegrijpelijk dat Obama de Nobelprijs voor vrede heeft gewonnen terwijl hij pas een jaar bezig is als president ( hij zal zich als Senator van Chigago ook wel ingezet hebben voor de vrede, maar dat zijn er dan veel meer) en nog geen duidelijke zichtbare acties heeft ondernomen voor de vrede. Ook is Obama de opperbevelhebber van twee oorlogen in Irak en in Afghanistan. Verder dreigt Obama Iran met sancties waarbij hij ook al gedreigd heeft met harde actie ( militair ingrijpen), dat is toch niet een persoon die de wereldprijs voor vrede verdient. Gandhi is volgens mij vijf keer genomineerd maar heeft de nobelprijs nooit gekregen en nu vind ik toch dat hij meer betekent heeft dan dat Obama dat tot nu toe heeft gedaan.

Er werd trouwens gezegd op CNN dat een van de redenen voor het winnen van de prijs is dat Obama zich zo inzet tegen nucleaire wapens en massavernietigingswapens, dan vind ik dat George Bush geschoffeerd is door de commissie van de Nobel prijs om hem die prijs niet toe te kennen in zijn periode als president.

Reacties

    Re: Nobelprijswinnaar

    Vr 9 Oktober 2009 16:27 | Vincent Brunott |

    Met de strekking van je artikel ben ik het helemaal eens. Dat Obama de Nobelprijs voor de vrede krijgt is het resultaat van een politiek onderonsje van de gevestigde orde om ons, de massa, zand in de ogen te strooien.

    Maar hier en daar klopt je artikel niet helemaal. Voorbeeld: Al tijdens de verkiezingscampagne maakte Obama duidelijk dat de V.S. zich terug moeten trekken uit Irak en dat de daardoor vrijkomende militaire capaciteit gebruikt moet worden om in Afghanistan de strijd tegen de Taliban en Al-Qaida te intensiveren.

    (Lees: De Iraakse olie is reeds in ons bezit, nu nog die van Iran. En ook zijn we bezig met een belangrijke https://nl.wikipedia.org/wiki/Trans-Afghanistan-pijpleiding" target="_blank">pijplijn in Afghanistan).

     


    re

    Vr 9 Oktober 2009 17:10 | truman-act |

    Daar heb je inderdaad gelijk in want ik kwam toevallig zelf net tegen dat hij eind 2011 de troepen uit Irak weg wil hebben.

    Die pijplijn waar je het over hebt zou door de russen aangelegd worden maar toen werd destijds ene Osama Bin Laden gesteund om die russen te verjagen. Wel ironisch dat hij nu degene is waardoor volgens hun eigen zeggen dat ze daar nu aanwezig zijn.


    En Nelson Mandela dan?

    Do 12 November 2009 06:29 | Butcherprophet |

    Alfred Nobel, was de ontwikkelaar van Dynamiet. Dynamiet is een basis van de moderne wapen industrie. Octrooien en patenten worden als commercieel geregistreerd en gemanipuleerd. Dus het is logisch, dat Barry Davis de Nobel Prijs krijgt voor meer Dynamiet orders. Dat is te moeilijk voor de mensen, dus Dynamiet orders noemen de Nobel Fans " vrede". Desalnietemin, de Oorlogsbrengers in Irak en Uruzgan, noemen zichzelf Vredesmissies. Dus als je heel veel dure troepen zinloze videogame en TV propaganda vakanties laat houden, dan is dat een Vredesmissie. Het complete volk vindt die leugen wel aantrekkelijk, verdedigt deze leugen indien mogelijk gewapend. Afgaanse Holbewoners hebben dan ook sedert enige jaren de reputatie de beste Boeing Piloten op de planeet te zijn.

     

    Dat Barry Bavis die prijs krijgt, dat is wel grappig. Iedereen weet hier door, dat de Nobel Prijs een Propaganda concept is, want hij heeft nergens vrede veroorzaakt, integendeel. Maar wat lastiger uit te leggen is, dat Nelson Mandela een zelfde Nobel prijs kreeg, als dank voor hulp bij een Genocide op Nederlanders, die de Britten nog niet afgemaakt hadden in de Boerenoorlogen.