De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld)
Nederland, Groot-Brittannië en Zweden vinden dat de voordelen van genetische aanpassing benut moeten worden. Zij vinden dat de risico’s in veel gevallen aanvaardbaar klein zijn. Beluister de ondestaande Video en de koude rillingen lopen over uw lijf van angst wat ons dan te wachten staat.
Monsanto video
Monsanto:
een stukje geschiedenis, In 1976 werd de verdelger “Roundup” gecommercialiseerd door Monsanto. Het legde hen geen windeieren. 1981 begon Monsanto met strategisch onderzoek naar biotechnologie. Daarna evolueerden ze naar de grootste ontwikkelaar van genetisch gemodificeerde gewassen.
Monsanto heeft ondertussen meerdere afdelingen en dochterondernemingen in verschillende landen over de hele wereld. Op 31 augustus 2008 sloot Monsanto zijn boekjaar af met een recordwinst van 2 miljard dollar (1.47 miljard Euro). Dat is een verdubbeling van de winst tegenover het boekjaar daarvoor. Het gaat Monsanto dus meer dan voor de wind, ook letterlijk met hun zaden die zich nu via de wind, vogels en insecten op natuurlijke wijze verspreiden waardoor Monsanto boeren voor de rechtbank kan slepen.
Patenteren:
Het recht op pantenten staat in het eerste artikel van de Amerikaanse grondwet maar natuurlijke producten, zoals zaden en dieren, werden automatisch uitgesloten. Monsanto zag echter een gat in de markt en ging zaden patenteren door een levend organisme, een DNA-staal, te isoleren. Zo kunnen ze op termijn, buiten zaden, ook dieren en mensen genetisch manipuleren. We zijn met Monsanto nog niet aan het einde van de hold-up. Wie de voeding beheerst, beheerst de wereld. Het is sterker dan wapens… het is een wapen op zich. Via voeding, of juist geen voeding meer, is depopulatie niet zo’n moeilijke opgave meer.