Nieuwe website ontmaskert verkiezingsleuzen

Zo 26 Februari 2006 12:28 | Aurora*b | 2739 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - Het instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en Anno hebben woensdag een website gelanceerd die helpt met het 'lezen' van de verkiezingsleuzen. Op de site http://www.leuzendetector.nl/ willen de initiatiefnemers op een educatieve en speelse manier laten zien wat er achter de verkiezingsleus zit.

De Burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, heeft woensdag het officiële startschot gegeven voor de leuzendetector door de eerste poster van deze actie op te plakken.


Bewust

Volgens IPP en Anno is het belangrijk je te verdiepen in het verhaal achter de verkiezingsleus. Pas dan kun je bewust kiezen voor de partij waarop je wilt stemmen. Centraal op de website staat het Leuzendetectorspel. Hierbij moet van een aantal verkiezingsleuzen worden geraden bij welke verkiezingsposter die horen.

Stemadvies

Wie hierna denkt klaar te zijn voor de verkiezingen kan voor een vrijblijvend stemadvies terecht op de StemWijzer van het IPP. Ook kan zelf campagne worden gevoerd door een eigen verkiezingsposter op de virtuele LeuzenPlakPlaats te hangen en via de site een e-mail hierover te sturen aan vrienden en relaties.

Posters

Naast de website wordt er een uitgebreide postercampagne op poten gezet. In 40 gemeenten komen posters met historische verkiezingsleuzen tussen de 'normale' verkiezingsposters te hangen. Ook zenden regionale omroepen door het hele land de komende weken radiospotjes uit.

Bron: nu