Sony lanceert 'The Da Vinci Challenge'

Vr 10 Februari 2006 11:47 | Aurora*b | 3059 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM - Sony Pictures heeft donderdag de website 'The Da Vinci Challenge' gelanceerd. De site bevat een forum waar christenen kunnen discussiëren over de religieuze aspecten van 'The Da Vinci Code', de thriller van schrijver Dan Brown. De verfilming van regisseur Ron Howard gaat op 18 mei in première in Nederland; een dag later in de Verenigde Staten.

De thriller gaat over een eeuwenoud mysterie dat in de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci verborgen ligt. Tom Hanks speelt de hoofdrol in de film.


In het boek worden aspecten van de christelijke geloofsleer in twijfel getrokken. Dat leverde schrijver Dan Brown al stevige kritiek uit religieuze hoek op. Op de donderdag gelanceerde site schrijven enkele bekende tv-dominees en kerkleiders artikelen waarin ze de beweringen in 'The Da Vinci Code' weerleggen. Sony wil de site in de lucht houden zolang de film in de bioscopen te zien is.

De Amerikaanse krant The New York Times stelt dat Sony hoopt dat critici hun ergernissen op het forum van de site zullen botvieren, in plaats van op de filmmaatschappij. Sony zou rechtszaken van conservatieve christenen vrezen.
Bron: anp