'Tekort' aan materieel in Uruzgan

Zo 3 September 2006 15:03 | yayabla | 2322 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Nederlandse militairen die deelnemen aan de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan klagen dat er gebrek is aan onder meer munitie en materieel.

'Levensgevaarlijk'
Dat zeggen familieleden in De Telegraaf. De militairen vinden dat ze hun werk daardoor niet goed kunnen doen. Verder leeft het gevoel dat het kamp in Deh Rawood 'levensgevaarlijk' is, omdat gepantserde leefcontainers ontbreken. De militairen verblijven nu nog in tenten, kwetsbaar voor aanvallen.

Geloof verloren
Ook zouden de militairen het geloof in de humanitaire missie hebben verloren. "Er is daar niets om op te bouwen", zegt een moeder. "Het is daar gewoon oorlog."

Informatievoorziening slecht
De familieleden klagen verder dat Defensie niet erg scheutig is met het geven van informatie. Ze zien op het nieuws regelmatig heel andere dingen dan de verhalen die ze van hun zonen en dochters horen.

Reactie Defensie
Defensie ontkent het tekort aan materieel, maar begrijpt de emotionele reacties. Het ministerie zegt in de krant verder dat het slapen in de tenten in het kamp tijdelijk is, en dat het kamp nog niet is aangevallen.

Weer een typish geval van probleem, actie, oplossing

Bron: Telegraaf