Stichting Natuur- en Implosietechnieken organiseert 2e editie "Schaubergerdag"

Wo 19 November 2008 23:11 | yayabla | 3012 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Stichting Natuur- en Implosietechnieken organiseert 2e editie ‘Schaubergerdag’

 

  • Lezingen over de uitvindingen van "vrije-energie pionier" Viktor Schauberger (1885-1958)

  • Presentatie van het eerste Nederlandstalige boek over Viktor Schauberger

 

Op zaterdag 29 november organiseert de Stichting Natuur- en Implosietechnieken de tweede editie van de Schaubergerdag op landgoed "Thedinghsweert" vlakbij Tiel. Van 10 tot 17 uur zijn zowel beginners als gevorderden in het fenomeen ‘vrije energie’ welkom om te luisteren naar twee boeiende lezingen van de Duitse Schaubergerexpert Roland Steinköning. Hij gaat vertellen over zijn ervaringen met het nabouwen van de apparaten van de Oostenrijkse natuurwetenschapper en uitvinder Viktor Schauberger. Soms geëerd maar vaak verguisd door de moderne wetenschap. Echter, in een tijd van olieoorlogen en het broeikaseffect, vinden de praktische, milieuvriendelijke uitvindingen van Schauberger steeds meer weerklank bij een kritische massa, die naarstig zoekt naar alternatieve, schone en goedkope energiebronnen.

 

Waarom zouden we onze cultuur bouwen op schaarse energiebronnen, terwijl de natuur ons laat zien dat overvloed ons erfdeel is,” vraagt Reinout Guépin, voorzitter van de Stichting Natuur- en Implosietechnieken. Deze stichting wil de toepassing van Schaubergers natuurlijke technieken verder ontwikkelen en voor een breed publiek toegankelijk maken. Schauberger, verwierf in de jaren ’40 bekendheid met de uitvinding van milieuvriendelijke implosiemotoren.

 

Van explosie naar implosie

Onze wetenschap gaat ervan uit dat energie niet vermenigvuldigd kan worden. Daarom berust de huidige techniek op explosies (van binnen naar buiten gericht), wat de natuur afbreekt in plaats van opbouwt. Olieconcerns varen wel bij dit paradigma en verdienen miljarden met het verkopen van dure, vervuilende fossiele brandstoffen. “Schauberger ontdekte dat de natuur vooral gebruik maakt van implosie, waarbij een van buiten naar binnen gerichte beweging opbouwende krachten opwekt,” zo licht Guepin de basistheorie van de Oostenrijkse ‘vrije-energie pionier’ uit.

 

Steinköning grootste Schaubergerkenner ooit

De Stichting Natuur- en Implosietechnieken is er trots op dat Roland Steinkönig, verbonden aan het 'Verein für Implosionsforschung und Anwendung' heeft toegezegd twee voordrachten te willen geven. Guépin: “Deze boeiende man en verhalenverteller heeft meer dan 800 van de 10.000 brieven die Viktor Schauberger heeft nagelaten, bestudeerd. Daarmee is hij waarschijnlijk de grootste Schaubergerkenner die er is.”

 

Inhoud van de twee lezingen

De eerste lezing zal gaan over het werk van het 'Verein' in Zuid-Duitsland, en de hindernissen die zij al tien jaar proberen te overwinnen bij het nabouwen van de apparaten van Viktor Schauberger. En de tweede voordracht betreft de zogenaamde 'energieconcentraten', die waarschijnlijk het ‘missende ingrediënt vormen’. Roland kreeg gaandeweg zijn onderzoek het gevoel dat dit het ontbrekende - en waarschijnlijk door de uitvinder geheimgehouden - 'ingrediënt' moest zijn zonder welke de apparaten niet functioneren.

 

Eerste Nederlandstalige boek over Schauberger

Tevens wordt op deze dag het eerste Nederlandstalige boek over Schauberger - van de Engelse schrijfster Jane Cobbald - gepresenteerd. Dit boek is een heldere en onderhoudende inleiding op Viktor Schauberger, wiens opmerkelijke uitvindingen wel eens de broodnodige oplossingen zouden kunnen zijn op o.a. het energieprobleem. Tot slot voor tuinierliefhebbers: Viktor Schauberger ontdekte dat koperen tuingereedschap beter is dan dat van ijzer. Koper zorgt voor gezonde planten. De firma Kopersporen is deze dag aanwezig met bronzen tuingereedschap. 

 

Kosten, lunch en locatie

De dag kost 20 euro per persoon. U kunt ook gebruik maken van een biologische lunch voor € 10,00 per persoon. Zowel voor de dag zelf, als voor de lunch vragen wij u dringend u van te voren op te geven via info@implosie.nl. Wij verzoeken u bij aankomst in de zaal te betalen, . De dag wordt gehouden op landgoed "Thedinghsweert" nabij Tiel. Hier was voorheen de "Warmonderhof" gevestigd; in het park is de grootste flowform-water-verlevendigings-sculptuur ter wereld te bezichtigen.

Bron: Contacformulier YaYaBLa