ORLOG IN HET MIDDEN OOSTEN: IS HET AFTELLEN BEGONNEN?

donderdag 5 september 2013 20:21 | Peter Stuivenberg | 2524 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen

Een oorlog in het Midden Oosten is bijna werkelijkheid. De gifgas aanval in Damascus, Syrië, die honderden burgers heeft gedood, is volgens de Amerikanen een reden om het Kosovo scenario uit de doos halen (1). Een VN-aktie is uitgesloten, omdat twee permanente leden van de Veiligheidsraad te weten Rusland en China een dergelijk voorstel met een veto blokkeren. 

Opnieuw gaan de Amerikanen gesteund door de Franse President Francois Hollande op eigen houtje een land dat hen niet ligt aanvallen. Dat is eerder gebeurd in Kosovo en Irak. Zij zeggen ''Alles erop wijst erop dat Damascus de slachting met chemische wapens pleegde en dat het regime van Bashar al-Assad daar achter zat'' En terwijl er geen stukje sluitend bewijs op tafel wordt gelegd, is Nederland het hiermee eens. De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans noemt het uitblijven van een militaire actie zelfs 'beschamend'.

Amerikaanse oorlogsschepen bewapend met kruisraketten zijn in de Middellandse Zee in stelling  gebracht, een vliegdekschip ligt in de Rode Zee met daarnaast een amfibie aanvalsvaartuige, de Griekse krant Kathimerini  zegt dat de marinehaven Souda op Kreta en het vliegveld Kalamata in het zuiden van Griekenland voor actie worden voorbereid.

Ontkennen

Het Syrische regime ontkent chemische wapens te hebben gebruikt en beschuldigt de rebellen ervan de wapens tegen hun eigen mensen te hebben ingezet om een reactie van de internationale gemeenschap uit te lokken. Syrië beweert hiervoor de bewijzen te hebben en zegt in een adem dat het land zich  'met alle mogelijke middelen' zal verdedigen:

Het Chinese officiële staatspersbureau Xinhua stelt in een commentaar dat een militaire actie tegen Syrië gevaarlijk en onverantwoordelijk is: “De wereld  mag niet vergeten dat  na de Amerikaanse inval in Irak geen massa vernielingswapens zijn gevonden. De oorlog was in 2003 begonnen  na Amerikaanse beschuldigingen dat Irak die wapens zou  bezitten.”

De Iranese legerleider Massoud Jazayeri waarschuwt volgens het Iranese persbureau Fars TV “Dat de Verenigde Staten ernstige consequenties wacht als zij de rode lijn overschrijden”. En de Russen noemen het een “tragische vergissing om vroegtijdig conclusies te trekken”. Rusland gelooft dat de gifgas aanval is veroorzaakt door de rebellen en waarschuwt de Verenigde Staten niet opnieuw tegen de international wetgeving in eigenmachtig  in Syrië in te grijpen.

Geen bewijzen

Net als bij de zogenaamde couveuse moorden in Koeweit die op 17 januari 1991 hebben geleid tot de inval in Irak, de zogenaamde genocide die in de Balkan plaats vond en op 24 maart 1999 leidde tot een 78 dagen durend bombardement in Kosovo en het op 11 september 2001 parkeren van twee Boeings in de Tweeling Torens van het Wereld Handelscentrum en 1 in het Pentagon,  hetgeen leidde to de bezetting van Irak op 20 maart 2003, zijn er opnieuw geen sluitende bewijzen op tafel gelegd.

De Amerikaanse secretaris van Buitenlandse Zaken John Kerry zegt: "Wat we hebben gezien zou iedereen op de wereld moeten schokken”. Hij  spreekt van een "morele obsceniteit volgens elke standaard", maar draagt geen harde bewijzen aan.

Couveuse moorden

De zogeheten couveuse moorden die  op 10 oktober 1990  in een ziekenhuis in Koeweit zouden zijn gepleegd, waren een aanleiding  om Irak binnen te vallen (2). Op 10 oktober 1990 brengt een ooggetuige, een 15-jarig Koeweitse genaamd Nayirah, de studiegroep mensenrechten van het Amerikaanse congres een afschuwelijk verhaal. Onder haar ogen zijn in het Al-Adan Ziekenhuis in Koeweit 5 baby’s uit de couveuses gehaald. Snotterend zegt ze:

“Ik werkte er als vrijwilliger. Ik zag de Irakese soldaten met geweren in de aanslag de couveusekamers binnengaan. Zij haalden de baby’s eruit die op de grond stierven en namen de couveuses mee.”

De Californische voorzitter Tom Lantos en zijn Illinois vriendje John Edward Porter houden de identiteit van Nayirah geheim om de familie tegen represailles te beschermen. Het verhaal wandelt over de hele wereld. Kranten, televisie, radio. En het aantal baby’s wordt met de dag meer. Bij elkaar worden er 312 zuigelingen uit couveuses gehaald en op de grond gesmeten. Hoe ziek moet je dan wel niet zijn! Het gerucht wordt op 15 oktober 1990 door de 41ste president van de Verenigde Staten George Bush als een waar gebeurd verhaal bevestigd. Hij hoort van de emir van Koeweit dat ‘pasgeboren baby’s uit de couveuses op de grond worden gegooid en dat vervolgens de couveuses naar Bagdad worden gebracht’. De overgevoelige man is ervan overstuur en wijst er in de dagen die volgen – onder andere in een interview met David Frost – veelvuldig naar.

Er worden persmappen naar de media gestuurd en Amnesty Internationaal bevestigt de informatie. De Amerikaanse burgers zijn woedend en eisen het hoofd van de sadist. Op 27 november 1990 luistert de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties naar Dr. Issah Ibrahim, die vertelt:

“Het moeilijkste is om de baby’s te begraven. Onder mijn toezicht zijn 120 zuigelingen in de eerste week van de invasie ter aarde besteld. Zelf heb ik 40 baby’s naar het graf gebracht.”

Op 29 november wordt VN-resolutie 678 gepubliceerd waarin staat dat ‘alle middelen zijn geoorloofd om vrede en veiligheid in het gebied te herstellen...’

Op 29 december geeft president Bush generaal Schwarzkopf het bevel om op 16 januari om 7 uur ’s ochtends aan te vallen. Er zijn inmiddels 540.000 Amerikaanse troepen in de Golf.

Op 11 januari stemt het congres voor het gebruik van geweld. Met in de Golf 540.000 man aan troepen en met steun van de Verenigde Naties wordt er op het congres druk uitgeoefend om president Bush in zijn campagne te steunen. Ook de verhalen rond de babymoord en een vergelijking van Saddam Hussein met Adolf Hitler doen het in de pers goed. De publieke opinie wordt beïnvloed, net als de opstelling van de senatoren. De oppositie onder leiding van senator Robert Dole probeert tevergeefs een oorlog te vermijden, maar hij moet het hoofd buigen wanneer uiteindelijk het congres met 52 voor en 47 tegen president Bush de vrije hand geeft. Een krappe overwinning dus. Het Huis van Afgevaardigden stemt met 250 voor en 193 tegen.            

Op 17 januari om 7 uur ’s ochtends starten de bombardementen. Binnen een paar uur wordt 85 procent van het elektriciteitsnet vernietigd en binnen twee dagen zitten de ziekenhuizen zonder stroom.


Op 23 januari wordt een aanval op Irakese nucleaire installaties ingezet, zonder toestemming van de VN en in strijd met de Conventie van Genève. Twee reactors worden vernietigd. Terwijl zich in Irak een nucleaire ramp aftekent, komt in de Verenigde Staten de werkelijkheid rond de babymoord boven tafel:

Het verhaal is verzonnen door de vicepresident Lauri Fitz-Pegado van het public relations huis Hill & Knowlton, dat een contract van 12 miljoen dollar met de Koeweitse aristocraten heeft gesloten. Nayirah –wil de echte Nayirah nu opstaan – is lid van de Koninklijke familie van Koeweit. Haar vader is Saud Nasir al-Sabah, de Koeweitse ambassadeur in de Verenigde Staten. Nayirah is niet in het genoemde ziekenhuis geweest en het verhaal is bedacht ver voordat de Irakezen het buurland Koeweit binnenvallen.

Kosovo

De Verenigde Staten interveniëren in Kosovo omdat er zogenaamd een volkerenmoord plaatsvindt.  Achter de werkelijke motivatie van het op  24 maart 1999 startende 78 dagen durend bombardement in Kosovo, zijn sindsdien ernstige vragen gesteld (3).  

Allereerst was er op dat moment geen humanitaire crisis die het ingrijpen van een VN vredesmacht rechtvaardigde. Er was Amerikaanse steun voor de in narcotica handelende terroristen organisatie Kosovo Liberation Army KLA die banden onderhield met Osama Bin Laden, met de bedoeling om een crisis te veroorzaken. Verder verzon de NATO vluchtelingen, massamoorden en genocide.

De militaire interventie is pas te begrijpen wanneer de soldaten de Trepca mijnen bestormen en deze aan een westerse maatschappij overdragen. Dat was het uiteindelijke doel.

Boeings in Wereld Handelsgebouwen

Ook over een andere inleiding tot een oorlog bestaat ernstige twijfel: het parkeren van twee Boeings in de Wereld Handelsgebouwen in New York. Dit drama leidde  opnieuw tot een inval in Irak, deze keer met als verhaal dat Saddam Hoessein de beschikking zou hebben over massa vernietigingswapens. Deze wapens zijn nooit gevonden. De werkelijke reden is dat de Amerikanen een einde willen maken aan Saddam Hoessein’s  olieverkopen  in de Europese Euro, hetgeen de waarde van de petrodollar ondermijnt (4,5).

De Twin Tower plof is een slimme zwendel. De Amerikaanse regering geeft de terroristenbeweging van Al- Qa’ ida de schuld zonder een stukje vliegtuig te vinden. Geen vleugel of staartstuk, geen brokje motor en geen platgeslagen landingsgestel. Helemaal niets. Als gevolg van ons onbenullig gedrag claimen de Amerikanen het recht om een Derde Wereldoorlog tegen het terrorisme te beginnen.

Overigens is het bewijs simpel op tafel te leggen: De TU Delft bouwt twee keer de muur van het Pentagon na, het leger geeft een kruisraket en de KLM een oude Boeing. De raket en de Boeing jagen we beide in de nagebouwde Pentagon-muren. Als het een klein pieprond gaatje is en in geen velden of wegen een stukje vliegtuig te bekennen valt, dan is het een kruisraket die door de CIA, Mossad, MI5 of wellicht de Nederlandse Binnenlandse Veiligheidsdienst is afgeschoten. En zien we een groot gat met overal geblakerde vliegtuigonderdelen, dan hebben we het bewijs in handen dat een Boeing die in een muur vliegt een ravage achterlaat.  

De boogeyman: de duivel onder je bed

De geschiedenis bewijst dat de Amerikanen voorvallen bedenken om een land binnen te vallen. Toon de wereldbevolking een tragisch voorval en zeg dat de tegenpartij daarvoor verantwoordelijk is.  Laat vervolgens de tegenpartij maar bewijzen dat zij het niet hebben gedaan. 

Tijdsschema:

Dat de gifgas aanval in scene kan zijn gezet blijkt uit het tijdschema:

1. Eerst landen er in Syrië op zondag 18 augustus eerst 6 en later 14 onderzoekers van de Verenigde Naties om het gebruik van chemische wapens vast te stellen (6). Niet wie de wapens gebruiken maar of deze worden gebruikt. Het maakt niet uit wie het gif in de koppen van de raketten stopt. Of dat nu Al- Qa’ida is, de Amerikaanse CIA of de Israëlische Mossad, de President van de Verenigde Staten of uw buurman om de hoek. Het vaststellen van het gebruik van gifgas is voldoende om Syrië een Kosovo lesje te leren. 

2. Op maandag beginnen zij met hun werkzaamheden.

3. Vervolgens vindt er 2 dagen later, op woensdag 21 augustus, een laffe gifgasaanval plaats op een bevolking in een buitenwijk van Damascus. 

Wil de Syrische President Bashar al-Assad echt op deze manier de voordeur voor een Amerikaanse aanval openen?  Eerst Sherlock Holmes’ met de fanfare binnenhalen en dan voor zijn neus een ongelooflijke smerige en dodelijke gifgas aanval op een burgerbevolking lanceren waaraan tientallen kinderen en honderden volwassenen sterven in de hoop dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk het land aanvalt?

Al-Assad zweet peultjes en weet niet hoe zich hieruit te redden (7,8). Hij doet niets anders dan het gebruik van gifgas in alle toonaarden ontkennen. Net zoals zijn door de Amerikanen opgehangen collega Saddam Hoessein eens ontkende dat er geen couveuse baby’s zijn vermoord en dat hij geen massa vernietigingswapens heeft.

Technisch perfect

De aanval is tot in de perfectie en met de hoogste technologie uitgevoerd. Slechts een heel klein gebied is getroffen. Er is rekening gehouden met windrichting, dosering en vooral is er gekeken naar woonwijken met kinderrijke gezinnen. Alleen de CIA, Mossad, de Britten en de Fransen zijn hiertoe in staat.

De Nederlander Ruud Busker, expert Bescherming chemische, biologische en nucleaire wapens bij onderzoeksinstituut TNO in Rijswijk, zegt er het volgende over:

''Bij zo'n grootschalige en efficiënte aanval kan het niet gaan om geïmproviseerde houtje-touwtjeswapens. Het is relatief simpel om een gevaarlijke chemische stof te maken, maar het is technisch heel moeilijk om er een wapen van te maken. Bovendien kan er een gevaar zijn voor de maker zelf.

 

Het is voor de TNO-expert lastig aan te geven wat voor systeem in Syrië zou zijn gebruikt.

 

“Het kunnen raketten met een chemische stof zijn die vanuit een vliegtuig worden afgeschoten of vanaf de grond zijn gelanceerd.''

De werkelijke reden

Er dreigt oorlog, maar waar gaat het nu eigenlijk om? Niet op de agenda staan President Bashar al-Assad of Syrië. Het uiteindelijke doel is de uranium verrijkingsfabrieken in Iran uitschakelen, beslag leggen op de goedkope olie in Iran en de Iranese oliebeurs de Kish Commodity Exchange sluiten (5). Iran verhandelt de olie niet meer in dollars, precies zoals voorheen Saddam Hoessein de olie in Euro’s verhandelde. De reden: wanneer de olie niet in dollars wordt verhandeld , is de kans groot dat de petrodollar zal devalueren en de Amerikaanse economie omvalt (5).

Hoe graag de Amerikanen Iran willen aanvallen blijkt uit het feit dat 76 senatoren een petitie van de senaat commissie  Buitenlandse zaken met voorzitter Robert Menendez en de senator Lindsey Graham ondertekenen (9). En om Iran aan te vallen moeten eerst de coalitiepartners Syrië en de Libanese Hezbollah worden uitgeschakeld. De Hezbollah vecht aan de zijde van de Syrische overheid tegen de rebellen en is de enige militaire macht die in de Libanon oorlog van 2006 het Israëlische leger heeft verslagen. In korte tijd werden 50 Merkava tanks uitgeschakeld en hierbij stonden de hightech Israëlische oorlogsvliegtuigen en precisie wapens machteloos. De waarschuwing was duidelijk: gebruik neutronenbommen of riskeer een groot verlies aan materieel en Israëlische soldaten (5).  

Een aanval op Syrië kan leiden tot een raketoorlog tussen Libanon, Syrië en de Gaza strook aan de ene kant en Israel gesteund door de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Frankrijk aan de andere kant. Wanneer ook Iran, Rusland en China zich in het conflict gaan mengen, staan we  aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog (5).

Literatuur:

1- http://www.nytimes.com/2013/08/24/world/air-war-in-kosovo-seen-as-precedent-in-possible-response-to-syria-chemical-attack.html?pagewanted=all&_r=0

2- De Boogeyman, Baby Moorden, zie pagina 221 e.v.; boek te bestellen op www. deboogeyman.com.

3- http://www.globalresearch.ca/the-u-s-nato-military-intervention-in-kosovo/1666

4- De Boogeyman, pagina 6 e.v. en pagina 228; boek te bestellen op www.deboogeyman.com

5- NieuwsFlitz “Petrodollar oorzaak conflict Midden Oosten; te bestellen op www.deboogeyman.com

6- http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23838900

7- http://www.theguardian.com/world/middle-east-live/2013/aug/26/syria-crisis-military-action-un-inspectors-vist-chemical-attack

8- http://www.middle-east-online.com/english/?id=60863

9 - http://www.foreign.senate.gov/press/chair/release/seventy-six-senators-urge-obama-to-renew-urgency-on-iranian-nuclear-program

Bron: Peter Stuivenberg
Externe link: www.deboogeyman.com

Meer van Peter Stuivenberg