pisvlek van de advocatuur

Za 14 Mei 2011 03:41 | Jhon | 4548 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 VIDEO – Mr. H.F.C. Kuijpers, advocaat bij KDK Advocatuur te Leiden, is op 4 april 2011 geschorst omdat hij onder meer wordt verdacht van oplichting en belangenverstrengeling. De politie doet op last van justitie een strafrechtelijk onderzoek naar Eric Kuijpers. De aanleiding is een onderzoek van TROS Opgelicht, zegt een woordvoerder van de Orde van Advocaten. Eerder was dezelfde advocaat in de media in het nieuws als “Rambo-advocaat” vanwege een dubieus visitekaartje, waarop de man volhangen met wapens (PDF) zichzelf aanprijsde met het credo: “Eerst schieten, dan praten

De Telegraaf schrijft op haar voorpagina van vandaag dat de advocaat, Eric Kuijpers, met een verborgen camera werd betrapt. Eric Kuijpers deed zich met pruik, plakbaard en donkere bril voor als Karel van der Linden (zie foto hierboven). In die vermomming probeerde hij mensen te ronselen om hun bankrekening ‘uit te lenen’ voor arme mensen zonder bankrekening. Onder de naam SOS Armoedebestrijding riep Kuijpers mensen op voor honderd euro per maand hun bankrekening ter beschikking te stellen. De rekening zou dan worden gebruikt voor mensen die door faillissement, echtscheiding of beslag geen rekening op hun naam hebben en dus geen salaris gestort krijgen. (Flyer)

In 1998 werd door verzekeraar Nationale Nederlanden de advocaat ook al aangesproken op zijnoplichtingpraktijken (PDF). In de loop van de jaren deden een aantal mensen aangifte tegen Eric Kuipers wegens een scala aan strafbare feiten. Zo staat in procesverbaal 2001-009L47 -2 (PDF) van 2001 te lezen: “Ik doe hierbij aangifte van belediging cq discriminatie tegen Hendricus Frederik Cornelis Kuijpers, geboren op 26 mei 1965 te Rotterdam, wonende Schultz van Hagenstraat 31l, 3062 XJ te Rotterdam, beroep Advocaat” Partijen die de praktijken van Eric Kuijpers aan de kaak probeerde te stellen, werden inclusief hun hele familie en aanhang genadeloos aan de schandpaal genageld op diversen haatsites, waarbij de advocaat zijn privileges als advocaat misbruikte door bij registers informatie van deze mensen op te vragen.

De advocaat heeft zich – net als partner in crime mr. D.A. Harff per 1 februari 2010 – inmiddels laten uitschrijven uit het advocatenregister. Daarmee voorkomt hij niet dat er verdere stappen tegen hem worden ondernomen. “We hadden al meerdere klachten over hem binnengehad toen TROS Opgelicht de beelden aan de Haagse deken liet zien“, zegt de woordvoerder van de Orde van Advocaten. De klachten worden nog door de tuchtrechter behandeld. Die kan besluiten de zaak door te sturen naar de strafrechter.

Het openbaar ministerie in Den Haag bevestigd dat er los van de deken tegen Eric Kuijpers een strafrechtelijk onderzoek loopt aan de hand van een hele verzameling aangiften door de jaren heen in combinatie met de beelden van TROS Opgelicht. Eric Kuijpers is inmiddels door de politie verhoord en na een paar dagen voorarrest heengezonden, onder voorwaarden dat hij zich beschikbaar houdt. Zijn paspoort heeft hij moeten inleveren. Eric Kuijpers kan hoogstwaarschijnlijk nooit meer aan de slag als advocaat.

HIER het advocatenduo Douglas Harff en Eric Kuijpers in actie in een rechtbank, waaraan groteske verwijten en insinuaties niet worden geschuwd.