Moszkowicz Bram slachtoffer of dader ?

Do 1 November 2012 16:51 | Jhon | 2388 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De overheid besteed meer aandacht aan het actuele probleem van de Raad van Discipline waarmee ook advocaat mr. Bram Moskowicz worstelt.  slachtoffers van dwalende juristerij hebben grote problemen met de gedragingen van die Raden en Hoven van Discipline, met enkele ronduit criminele advocaten (nu geschorst of gevlucht naar het buitenland). 

De NOVA verschuilt zich achter de Havana principes, maar is niet in staat het "zelfreinigend vermogen" van de NOVA uit te voeren, ten koste van de reputatie van het nobel beroep "advocaat". 

Vaststaat dat de sancties tegen mr. Moskowicz diametraal van karakter zijn. Mr. Moskowicz is zeker geen crimineel, ondanks zijn mogelijke fiscale 'faute pas' en de boete daarvoor. Hij wordt met de zwaarste maatregel geconfronteerd met de beslissing van de Raad met een Berufsverbot na twee eerdere berispingen van de Raad van Discipline van de Nederlandse orde van Advocaten. Mogelijk is de jaloezie wekkende financiële afwikkeling van zijn bijstandverlening niet volgens de spelregels van de Orde gegaan. De wraak hiervoor van de amices is nogal draconisch.
 
Tegenover deze beslissing staat de opvallend milde behandeling door de Raden en Hoven van Discipline van het bewezen crimineel gedrag van mr. H.F.C. Kuijpers,(http://tinyurl.com/9cqwh9s) ondersteund door zijn toenmalige procureur mr. D.A. Harff, die nu beiden advocaat af zijn. Kuijpers is na de tv-uitzending van TROS-Opgelicht slechts geschorst en verbazingwekkend niet direct geroyeerd  en Harff heeft zijn praktijk gesloten en is met de noorderzon naar het buitenland vertrokken. Ook de manier waarop vooral Kuijpers de Raden en Hoven van Discipline door het slijk trok is een bijzonder opvallend verschijnsel waartegen de Raad slechts met een waarschuwing mr. H.F.C. Kuijpers keurig op zijn wensen bediende.
 
De come back van ex advocaat mr.Dion Bartels bewijst dat een schorsing tijdelijk is (http://tinyurl.com/9zz5q9w ) waarbij tevens na abdicatie van de koningin de schorsing van ex-advocaten met een generaal pardon weer ongedaan kan worden gemaakt; en hij weer zijn toga mag aantrekken en zijn privileges en machtsmisbruik kan botvieren.door de landelijke deken mr. J. Loorbach werd verklaard, een groot tegenstander van een onafhankelijke toezichthouder op het functioneren van de  raden en hoven van discipline. Staatssecretaris F. Teeven heeft een wetsontwerp in voorbereiding om een dergelijk college wettelijk in te stellen. Duidelijk is dat men geen pottenkijkers wil bij de slagers die hun eigen vlees keuren.
 
 
Advocaat mr. B. Moskowicz zal zeker belangstelling hebben voor de gedragingen van de Raad van Discipline in relatie tot de dubieuze maatregelen en het ontbreken van ‘n aangifte bij Justitie in deze stinkende zaak m.b.t.
mr. H.F.C. Kuijpers,. Het is in het belang der wet noodzakelijk de Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie aandacht besteedt aan deze zeer actuele affaire. 
 
Is er een competitie gaande wie de grootste toga crimineel op aarde is ?