Fijne Snacks voor bij het Afslanken

Za 13 September 2014 12:57 | Xavier | 1897 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Sommigen mensen denken dat je bij het afvallen alleen maar vervelend, caloriearm voedsel kunt eten. Maar niets is minder waar. Ofschoon je wel moet gaan uitkijken met “lekker gemaakt” eten uit de fabriek, zoals chips, koekjes en magnetronmaaltijden, draait afvallen gewoon of natuurlijk en gezond eten. Zolang je bij pure voedingsmiddelen houdt en enigszins oplet met de koolhydraten zoals pasta en aardappelen, dan zul je langzaam maar zeker die overtollige kilo’s kunnen gaan verliezen.

Bij leuk afslanken horen ook leuke gerechten. Hieronder wat lekkere snacks die het afslanken zeker een prettige ervaring kunnen maken. Al deze snacks bevatten minder dan 100 calorieën, waardoor je ze zonder schuldgevoel kunt eten.

Hüttenkäse met Meloen

Doe 200 gram hüttenkäse in kommetje. Snijd een kwart meloen in kleine stukjes en meng deze met de hüttenkäse. Eet het hierna direct op. Gebruik als meloen bijvoorbeeld galia meloen of cantaloupe meloen. Deze geven wat meer smaak dan bijvoorbeeld watermeloen.

Gebakken Appel

Appels zijn uit zichzelf al een goede magere snack. Maar de hele tijd appels zal wel wat kunnen gaan vervelen. Voor de afwisseling is een gebakken appel ook heel lekker. Boor de appels hiervoor uit en snijd de toppen eraf. Strooi wat kaneel over de top van de appel. Bak ze hierna in de oven op 180 graden voor een 10 minuten.

Bosbessen Smoothie

Een magere smoothie is vooral lekker op een warme dag, maar eigenlijk altijd een perfecte snack voor er tussendoor. Meng hiervoor 200 gram bevroren bosbessen met 100 gram magere yoghurt in een keukenmixer. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe om het extra koud te maken. Drink hierna direct op.

Wortelen met Humus dip

Een lekkere zoute snack die vooral in de namiddag lekker is. Gebruik kleine babyworteltjes voor makkelijker dippen. Je kunt hummus gewoon in een speciaalzaak kopen. Zorg hiervoor dat je er geen smaakstoffen of kleurstoffen zijn toegevoegd.

Yoghurt met Zonnepitten

Zonnepitten zijn een uitstekende bron van vezels en mineralen, terwijl ze weinig calorieën bevatten. Je kunt ze zo uit de hand eten, maar ze zijn extra lekker in wat magere yoghurt. Gebruik hiervoor wel zonnepitten die ongezouten zijn.

Voor meer lekkere tussendoortjes, check deze heerlijke slanke snacks.