Een beetje eng

zaterdag 4 april 2009 09:25 | Polleke44 | 6651 keer bekeken | 0 reacties | 6 x aanbevolen
Geld als water.
In het maandblad `Nieuw Leven`  en op SBS6  probeert Maasbach zijn `Gemeente` op te laten draaien voor zijn opdringerige missies naar o.a. Pakistan, Suriname, India en ook de uitzendingen op SBS6 wordt verhaald op de Gemeente leden. 
Ik heb de kerk `Het Capitol`, voorheen een bioscoopzaaltje, velen malen bezocht, heb me zelfs laten dopen. Ik wilde alles weten over deze `charismatisch wonderdoener` en zijn beloftes.
Wat een overdreven gedoe allemaal. Dansen, springen, stuiptrekkingen, rollende mensen over de vloer, handoplegging, zalving, echt ongelovelijk eng wat daar soms gebeurt.
David vertelt de menigte dat God hem heeft gevraagd om de kerk te runnen. Ik geloof er niks van maar goed.
Deze meneer Maasbach heeft geld als water, een hele grote bodemloze put vol.
Rondom Het Capitol bezit hij meerdere huizen die hij verhuurt aan zijn Gemeente leden. Deze mensen zijn bang om hun huis uitgezet te worden en geven dus gul.
De TV uitzendingen op SBS6 worden ook betaald door, jawel hoor, de Gemeenteleden, die in dit geval euro 5000,00 p.p moeten betalen en worden dan `Jordaan partners` genoemd. Er kijken wekelijks nog geen 7000 potentiele zielen naar de uitzending maar volgen Maasbach is het niet om de kijkcijfers te doen maar om de 8 zielen die zich na de uitzending zullen bekeren.
Deze mensen zitten vaak diep in de shit en zijn erg kwetsbaar dus makkelijk te indoctrineren en te bekeren.
Zonde van al dat geld wat uitgegeven wordt voor de uitzendingen, hij heeft net toevallig het contract met SBS6 voor nog één jaar verlengt!
Per dienst wordt er twee keer geleurt met een giftenzakkie. Men kan zien wat erin wordt gestopt en dat is soms verbazend veel. Verder ben je verplicht één tiende van je maandsalaris af te geven bij Meneer Maasbach.
Verder is sex voor het huwelijk verboden, mensen met een psychiatrische aandoening zijn bezeten door de duivel en homo zijn is uit den boze.
Het is maar dat je het weet. 
Dhr. Zijlstra kom je regelmatig tegen op internet in tegenstelling tot Maasbach, terwijl dat vroeger vrienden waren.
Ik vond dat dit verhaal ook wel eens beetje aandacht nodig had.

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde