Censuur op yayabla

Ma 23 Juni 2008 17:37 | Gerrit Ombo | 282 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Censuur op www.yayabla.nl : Schrijft niet meer over God of Jezus!
 
Noot: Vanwege Censuur op www.yayabla.nl  om niet meer te schrijven over God en/of Jezus
 ontvangt u bij dezen het aangepaste artikel voor op uw eigen website.
 
 ...
 
Kort na zijn geboorte werd … (censuur) - volgens bijbelse geschriften - in de Joodse Tempel aan de Allerhoogste opgedragen. Ene Simeon herkent in dit kind "het licht dat voor de heidenen straalt, de glorie voor het volk Israël". Dit kleine kind is blijkbaar een bijzonder Kind, het betreft immers het "heil dat … (censuur) voor alle volkeren heeft bereid". … (censuur) komst betekent – in de christelijke betekenisgeving - het hoogtepunt in de geschiedenis van het joodse volk, en tevens het licht voor de hele wereld.
 
De woorden van de oude Simeon hebben dan ook een grote draagwijdte. Want als … (censuur) inderdaad het Heil van alle volkeren is, dan betekent dat dat niemand zonder Hem zijn vervulling vindt of buiten Hem om het eeuwige leven ontvangt; dan pretendeert het christendom terecht uniek te zijn en heilbrengend voor alle mensen. Dan maakt het wel degelijk wat uit of je nu jood, moslim of christen bent, getuige van jehova of mormoon. Dan maakt het wel wat uit of je je geluk zoekt bij enkel digitale predikanten en organisaties of bewegingen van Oosterse herkomst of natuurreligies die geheime wijsheid en gelukstechnieken aanprijzen, of bij … (censuur) "het Heil dat … (censuur) bereid heeft voor alle volkeren"!
 
Daarom is en blijft het van belang dat het Evangelie verkondigd wordt "aan heel de schepping". Misschien denk je hierbij aan de "missie". En terecht: want … (censuur) blijde boodschap van verlossing dient vooral aan al diegenen verkondigd te worden die nog nooit van … (censuur) hebben gehoord. Maar dat neemt niet weg dat velen van ons weliswaar van … (censuur) hebben gehoord, maar Hem toch niet kennen. Vele mensen "geloven" wel "dat er iets moet zijn", ze geloven in "iets", maar niet in Iemand, laat staan in Persoon van … (censuur). En toch gaat het daarom: dat wij geloven in … (censuur). Want "Wie gelooft en gedoopt is, zal gered worden".
 
Er wordt een persoonlijk geloof van ons gevraagd. "Zozeer immers heeft … (censuur) de wereld liefgehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat al wie in Hem gelooft niet verloren zal gaan, maar eeuwig leven zal hebben". En wat is geloof anders dan een zichzelf uit handen durven geven, een zichzelf durven toevertrouwen aan iemand anders, in dit geval aan … (censuur), "de Weg, de Waarheid en het Leven"?
 
Gerrit Ombo
 
Vgl. bron http://net.clubs.nl/domein (zonder censuur)

 

Bron: Yayabla