Coöperatie Medel "˜doet iets terug voor de samenleving

Wo 19 December 2007 19:32 | Stichting Heartbeat | 2249 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

“Nu we gekozen zijn tot een van de vijf beste ondernemersverenigingen van Nederland, willen we graag iets terug doen voor de samenleving”. Om deze reden heeft het bestuur van de Coöperatie Medel besloten zich te gaan inzetten voor maatschappelijke doelen. Hiervan profiteert de Stichting Heartbeat. Deze stichting brengt gelden bijeen voor de realisatie van een vakantievilla, voor hartpatiëntjes en hun ouders in het Limburgse dorp Sevenum. Volgens de planning zal de eerste, zogenoemde HeartVilla over ruim een jaar gebouwd kunnen zijn. De Coöperatie Medel maakt deze bouw mogelijk door een deel van de aankoop van de benodigde grondkavel te sponsoren. Bovendien biedt de ondernemersvereniging twee draagbare defibrillatoren aan de stichting aan. Met dit apparaat kan het hart van een bewusteloze patiënt door een elektrische schok weer op gang gebracht worden. Stichting Heartbeat zet zich in om tot een bredere verspreiding van deze apparatuur te komen, middels onder andere HeartSafe trajecten. Dit behelst de plaatsing van AED’s op 24 uur per dag bereikbare plaatsen in de openbare ruimte. Momenteel loopt hiervoor een project in de stad Tiel.

 

De Coöperatie Medel heeft ook aan alle aangesloten bedrijven een defibrillator beschikbaar gesteld. Voorzitter Henk Brands: “We hebben de nominatie als een van de vijf beste ondernemersverenigingen vooral verdiend, omdat we van aanpakken houden. Dat doen we ook hier. Ik denk dat Medel het eerste bedrijvenpark is waar alle bedrijven deze voorziening nu in huis hebben”.

Björn Tannemaat uit Tiel, voorzitter van de Stichting Heartbeat, nam de sponsoring van Medel dankbaar in ontvangst. Hij legde nog eens uit hoe belangrijk deze geste van het bedrijfsleven is. In Nederland worden jaarlijks zo’n 1400 kinderen geboren met een hartafwijking. Tannemaat’s zoontje Sebastiaan is ook zo’n patientje. Tien dagen na zijn geboorte onderging hij de eerste van zijn twee hartoperaties.
Tannemaat kwam in die periode in contact met ouders van andere zieke kinderen. “Het viel me op dat iedereen eigenlijk alleen bezig is met overleven. Je hele leven draait om de ziekte van je kind. Je vergeet dat er ook nog een leven buiten het ziekenhuis is. Ziek zijn betekent niet dat je geen plezier kan hebben. Er even tussenuit zijn, een weekje weg naar een bungalowpark bijvoorbeeld, helpt enorm om de rust in het gezin weer te herstellen.” Met die intentie werd Heartbeat eind 2006 officieel opgericht. Doelstelling is om op jaarbasis 50 vakanties te organiseren.

Bron: Stichting Heartbeat